7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Yıl sonu sergisi büyük ilgi gördü

YIL SONU SERGİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Palandöken İlçe Halk Eğitim Merkezi Kursiyerlerinin 2009 – 2010 sezonu boyunca el emeği göz nuru dökerek yaptığı çeşitli hediyelik eşya ve çeyiz ürünleri sergisi büyük ilgi gördü.

Maksut Efendi Mahallesi eski İlk Öğretim Okulun da Semiha Karasu yönetimin de 6 aylık bir çalışma sonrasın da 14 genç kızın yaptığı onlarca çeşit el emeği göz nurunu döktüğü ürünün sergi açılışını Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ve Maksutefendi mahalle muhtarı Burhanettin Atmaca ile birlikte yaptı.

Sergi açılışında sonra kısa bir açıklama yapan Belediye Başkanı Orhan Bulutlar,”Böylesine emek ve göz nuru dökülerek yapılan el işlerini gördükten sonra şunu bir kere daha gördüm ki insanımıza imkânlar sunulduğun da yapamayacağı hiçbir şey yok. Erzurum’un ve bölgesinin kaybolmaya yüz tutmuş kültürünün burada gezerken tekrar yaşar gibi oldum. Bu duyguları bana yaşatan çocuklarımıza, öğretmenlerine ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne teşekkür ediyorum” dedi.

Yaklaşık 6 ay boyunca kurs gören kursiyerler ise, Daha önce evde televizyon başında gün geçirdiklerini ifade ederek, bu tür kurslarda eğitim almaya başladıktan sonra yeni arkadaşlar edindiklerini, sosyal ilişkilerinin arttığını ve el beceri dalında kendilerini geliştirdiklerini söylediler.

YIL SONU SERGİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2010 Cuma 11:15:00
Güncelleme :11 Haziran 2010 Cuma 18:43:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?