8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Yoksulun kömürü adrese teslim edilecek

Erzurum'da, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca (SYDV) dar gelirli ailelere dağıtılacak kömür yardımı bu yıl ilk defa adrese teslim edilecek. 

Erzurum SYDV Müdürü Zekeriye Deniz, dar gelirli ailelere bu yıl 17 bin 500 ton kömür yardımında bulunacaklarını belirterek, "Kömür için gerekli ihaleler yapıldı. Önümüzdeki haftadan itibaren kömür dağıtımına başlayacağız. Bu yıl ilk defa kömür vakıf elamanlarınca ailelerin adreslerine kadar götürülerek teslim edilecek. Geçmiş yıllarda kömürler, aileler tarafından nakliye parası bulunamadığı için götürülemiyordu. Bu dönem bu sorunu da hallederek dar gelirli ailelerimize katkı sağlamayı planladık" dedi. 

Deniz, 2006-2007 eğitim-öğretim dönemi öncesinde dar gelirli ailelerin çocuklarına okul kıyafeti, önlük ve çanta yardımında bulunacaklarını da kaydetti. 15 bin önlük, 15 bin çanta ve 6 bin okul elbisesinin alınarak okul idarelerine teslim edildiğini kaydeden SYDV Müdürü Deniz, "Her yıl öğrencilere nakdi yardım yapıyorduk. Bu yıl kenar mahallelerdeki tüm öğrencilere önlük ve çanta yardımında bulunacağız. Diğer okullarda da okul idaresi, belirlediği öğrencilere bu yardımları dağıtacak" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2006 Cuma 17:57:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?