7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Yol, gecekonduya takıldı

4 MİLYON LİRALIK YOL GECEKONDUYA TAKILDI

Erzurum merkez Yakutiye Belediyesi tarafından yapılan ve 4 milyon liraya çıkması planlanan yol açma çalışması, 50 metrekarelik bir gecekondu engeline takıldı.

Yoncalık semtindeki Ali Ravi Caddesini Karskapı'ya bağlayan bir kilometre uzunluğunda, 25 metre genişliğindeki karayolu için 53 ev ve işyeri istimlak edildi. Hasani Basri Mahallesinden geçen yol, bir gecekondu sahibinin belediyeden istimlak için astronomik düzeyde para talep etmesi projenin yarım kalmasına neden oldu.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, yol açma çalışmasına gecekondu sahibinin haksız talepleri nedeniyle ara verildiğini belirterek "Açmayı hedeflediğimiz bu yol şehrin trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak. Yol üzerinde bulunan 53 ev ve işyeri istimlak ettik ve bedelini ödedik. Ancak yolun tam ortasında bulunan 50 metrekarelik tek katlı evin sahibi, istimlak bedelini kabul etmeyerek aşırı taleplerde bulundu.

Evi için bilirkişinin tespit ettiği 25 bin lira yerine biz 40 bin lira teklif ettik. Ancak ev sahibi, bizden gecekondusuna karşılık 50 metrekare ebadında 3 katlı bir apartman ile 50 bin lira nakit para istedi. Bu istekleri karşılamamız mümkün değil. Sonuçta olay mahkemeye intikal etti. Mahkeme sonucuna göre hareket edeceğiz" diye konuştu.

4 MİLYON LİRALIK YOL GECEKONDUYA TAKILDI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2010 Perşembe 15:44:04
Güncelleme :14 Ocak 2010 Perşembe 15:51:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?