4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Yol çalışmaları devam ediyor

Erzurum-Bingöl Karayolunda devam eden yol yapım çalışmaları nedeniyle zaman zaman meydana gelen heyelanlar, sürücülere korkulu anlar yaşatıyor.


Erzurum-Bingöl Karayolu üzerinde yapılan duble yol çalışmaları, kayalık bir alana sahip bölgede heyelanı da tetikliyor. Bugün Erzurum-Bingöl Karayolu üzerinde meydana gelen heyelanla birlikte büyük kaya parçaları yolu kapattı. Görevli ekiplerin çalışmasıyla kayalar yol üzerinden temizlendi.


YIL SONUNDA TAMAMLANACAK
Erzurum- Bingöl karayolunda bölünmüş yol çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü yetkilileri 80 kilometre uzunluğundaki yol çalışmasının yıl sonunda tamamlanacağını belirttiler. Cirişli Geçidi'nin bitimi olan Bingöl il sınırına kadar duble yol çalışması yapılacağını belirten yetkililer, kalan kısmın yapımını ise Bingöl Karayollarının üstlendiğini kaydettiler.
Erzurum - Bingöl karayolunda 9 şantiye kurulduğunu ve çalışmaların bütün hızıyla devam ettiğini ifade eden yetkililer, "Kışın bu güzergahta sıkıntı yaşanıyordu. Yolun dar ve engebeli olması nedeniyle sürücüler özellikle kışın çok büyük problemlerle karşılaşıyordu. Öz kaynaklarımızla ihalesini gerçekleştirdiğimiz duble yol çalışması sonbahara kadar tamamlanarak yol hizmete açılacak. Artık Samsun'dan Hatay'a kadar araçlarıyla seyahat eden vatandaşlarımız Erzurum- Bingöl arasını daha rahat bir şekilde kat edebilecek." diye konuştular.

iha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 16:27:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?