8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Yolda müzik hız tutkusunu arttırıyor

Yoğun trafikte müzik dinleyen sürücülerin kazalara davetiye çıkardığı bildirildi. 

Uzmanlar, özellikle büyük şehirlerdeki yoğun trafik akışı sırasında müzik dinleyen sürücülerin dikkatinin dağıldığını ve bunun sonucunda da trafik kazalarının meydana geldiğini bildirdi. 

İstanbul Eyüp Devlet Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Mehmet Yavuz, araç kullanırken radyo ve kasetçalarların sürücüler için tehlike oluşturduğuna dikkat çekti. Dr. Yavuz, "Araç kullanırken dinlenen müzik, sürücülerin dikkatinin dağılmasına sebep oluyor. Yoğun trafikte müzik dinleyen sürücülerin refleksleri azalır. Kendisini müziğin name ve sözlerine kaptıran sürücülerin refleksleri azalınca karşılarındaki yaya ve araçları dahi fark edemezler" dedi. 

Araç kullanırken dinlenen hareketli müziklerin sürücülerin hız tutkusunu ateşlediğini belirten Dr. Yavuz, "Hareketli parçalar sürücünün sürat tutkusunu bir anlamda ateşliyor. Sürat yapan sürücü de doğal olarak kazaya davetiye hazırlıyor" diye konuştu. 

Dr. Yavuz, sürücülerin dinlediği slov parçalarında refleksi azalttığını kaydederek, "Sürücü dinlediği parçanın etkisiyle refleksleri öldürüyor. Bu durumdaki sürücü yola aniden çıkan yaya ve araçları göremiyor ve kazaya neden olabiliyor" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2006 Pazartesi 12:02:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tuba yavuz IP: 88.233.0.xxx Tarih : 3.10.2006 13:42:22
Ben katılıyorum bencede trafikte müzik dinlenilmemelidir