4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Yollar karataşla donatılıyor

ESKİ ERZURUM SOKAKLARI TAŞ’LANACAK

Yakutiye İlçe Belediyesi tarihi dokunun yoğun olduğu bölgeler ile eski mahalle ve sokakları karataş ve kilit taşıyla donatıyor.

Belediye Başkanı Ali Korkut, karataş ve kilit taşın eskiyle iyi bütünleştiğini söylüyor. Korkut, “Tarihi dokuya daha uygun ve ekonomik anlamda da daha avantajlı. Bu nedenle eski mahallelerimiz ve sokaklarımıza kilit taşı veya kara taş döşüyoruz” dedi.

Yakutiye İlçe Belediyesi, her kışın ardından tahrip olan, TEDAŞ, Palen veya ESKİ gibi kurumların çalışmalarıyla parçalanan asfalta sağlam bir alternatif üretti. Öncelikle eski yerleşim bölgelerinde sokak ve caddelere kilit taşı ve karataş döşeniyor. Çırçır mahallesinde Hıfsızzıhha yokuşu olarak bilinen ve Yakutiye bulvarını Karayollarına bağlalamak için yeni açılan yol ile Vaniefendi mahallesi cami sokak taş döşemeyle süslendi.

Belediye Başkanı Ali Korkut, “Eski Erzurum’da altyapı da eski, bu nedenle sık sık çeşitli kurumlar çalışma yapıyor. Bu cadde ve sokaklara asfalt attığınızda ya kışın şiddetinden veya ESKİ, Palen, Tedaş, Telekom gibi kuruluşlar tarafından yapılan çalışmalardan dolayı kalkıyor. Belediye olarak ya yeni baştan asfalt atmak veya yama atmak durumunda kalıyoruz. Her iki durumda da asfalt sağlıklı olamıyor. Taş döşeme aynı zamanda ekonomik bir özelliğe sahip. Çalışma mı yapıldı, kaldırılan taşları yine döşersiniz sorun çözülür. Ancak asfalt için aynı şeyi yapamıyorsunuz. Biz de gereksiz asfalt masraflarından kurtulmak için, tarihi dokuya daha iyi gittiği için merkezi mahallelerimizde taş döşemeyi tercih ediyoruz. Birkaç yıl içerisinde taşla döşenmiş yol ve caddelerimizin sayısı artacaktır” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2009 Pazartesi 14:06:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?