4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

YÖS birincisi Final'den

Yabancı Özel Okullar Sınavı’nda 100 sorunun 98’ini doğru cevaplayan Kültür İlköğretim Okulu ve Final Dergisi Dershanesi öğrencisi Zeynep Elçin Metin, 985. 600 puanla Erzurum birincisi, Türkiye 177.’si oldu.

Geride bıraktığımız hafta içerisinde açıklanan Yabancı Özel Okullar Sınav sonucuna göre Kültür İlköğretim Okulu’ndan Zeynep Elçin Metin 985.600 puanla Erzurum birincisi, Türkiye 177.’si oldu.

Daha önce açıklanan Askeri Liselere Giriş Sınavında da il birincisinin Polis Amca İlköğretim Okulu’ndan çıktığına işaret eden Final Dergisi Dershaneleri SBS Şubesi Müdürü Murat Ertaş, sınav birincilerinin devlet okullarından çıkmış olması, maddi yetersizliği nedeniyle özel okullara gidemeyen öğrencilere ve ailelerine moral verdiğini, bu sonuçların devlet okullarına giden öğrencilere sınavlara hazırlık sürecinde ve eğitim hayatlarında motive edici gelişme olduğunu ifade etti.

Ayrıca Askeri Liseler Sınavı il birincisinin yanı sıra Yabancı Özel Okullar sınavı il birincisinin de Final Dergisi Dershanesi’nin öğrencisi olmasının kendilerini ziyadesiyle mutlu ettiğini ve hemen her yıl birkaç öğrenciyi yabancı özel okullara yerleştirmenin gururunu taşıdıklarını ifade eden Ertaş, sınavlarda başarılı olan öğrencileri, öğrencilerin öğretmenlerini ve ailelerini tebrik etti.

Yabancı Özel Okullar Sınavı’nda 100 sorunun 98’ini doğru cevaplayıp il birincisi olan Zeynep Elçin Metin, yaklaşık 30 yıl sonra yapılan ve örneğinin piyasada olmadığı bir sınavda elde ettiği bu başarıdan dolayı çok mutlu olduğunu, bu başarıda ailesinin desteğinin ve dershane öğretmenlerinin rehberliğinin katkısının çok olduğunu ve Amerikan Robert Koleji’nde okumak istediğini dile getirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 18:34:22
Güncelleme :4 Temmuz 2009 Cumartesi 18:45:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?