8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Yücelik, Bloomberg HT TV’de

YÜCELİK BLOOMBERG HT TV’DE…

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ün açıkladığı KOBİ’lere yönelik KOSGEB destekleriyle ilgili düşüncelerini açıkladı.

Bloomberg HT Ana Haber'de, Yayın Koordinatörü Ali Çağatay'ın konuyla ilgili sorularını telefonda yanıtlayan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, yeni KOSGEB desteklerinin olumlu bir girişim olduğunu belirterek, ancak süre ve miktar konusunun yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Yaklaşık 2 yıldır konuyla ilgili düşüncelerini dile getirdiğini kaydeden ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik, bu desteklerin atılmış çok önemli bir adım olduğunu söyledi.

Başkan Yücelik,”Şuan atılmış çok öneli bir adım. İnanıyorum ki hem zamanı uzatılır hem miktarları artar. Burada kullanılacak kredi ile banka borçlarının da kapatılabiliyor olması da önemli bir gelişme. Ayrıca bayanlara 10 bin lira fazla verilmesi de güzel. Esas olan şu; Türkiye’de bulunan işletmelerin yüzde 99’unu KOBİ’ler oluşturuyor. Bankaların bu KOBİ’lere yardımcı olması lazım. İnsanlar kredi kullanamıyor. Kredi imkanları yok. Çeki senedi yazılmış. Bunlara banka kredi kullandırmıyor. Buna bir çözüm bulunması lazım. Hükümetimizin iyi bir çalışması var. Başbakanımız bayramdan önce açıklayacağını söylemişti. Maliye ve sigortadaki yapılandırma işletmelerin önünü açacaktır. Borçları yüzünden insanlar iş alamıyordu. Bunlar çözümlenirse KOBİ’leri ayaklandırırız. Geç kalmış olsa da önemli bir adım olarak görüyorum” dedi.

Programda Erzurum haricinde Kocaeli, Malatya, Eskişehir ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odalarının Başkanları da konu ile ilgili görüşlerini açıkladılar.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2010 Cuma 15:54:05
Güncelleme :12 Kasım 2010 Cuma 16:24:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?