8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Yüksek rakım ve hava alerji yapıyor

DOĞU'DAKİ YÜKSEK RAKIM VE KURU HAVA GÖZLERDE ALERJİ YAPIYOR

Doğu Anadolu’da yüksek rakım, kuru hava ve bitki örtüsünün göz alerjisine neden olduğu bildirildi. Uzmanlar Doğu'da insanların gözleri akşam saatlerinde kızarmaya başladığını bölgede yaşayanların yüzde 60'ında göz alerjisi olduğunu söyledi.

Deniz seviyesinden yaklaşık 2 bin metre yükseklikte yaşayanların 'göz alerjisi' sorunu yaşadığını kaydeden uzmanlar, her 10 hastadan 6'sına göz alerjisi teşhisi koyduklarını kaydettiler.

Kaşıntı, sulanma ve özellikle akşam saatlerinde kızarıklık gibi belirtilerle ortaya çıkan göz alerjisinin ilaçla tedavi edilebildiğini ifade eden uzmanlar, “İnsani oldukça rahatsız eden göz alerjisi, ciddi şekilde iş gücü kaybına neden oluyor. Yüksek rakım, kuru hava ve bitki örtüsünün neden olduğu bu rahatsızlık sabah saatlerinde beyaz çapaklanmalarla başlıyor. Özellikle yaz aylarında gün boyu güneş ışınlarının yoğunluğu nedeniyle akşam saatlerine doğru gözler kızarmaya başlıyor. Aşırı derecede sulanma ve kaşıntı kişiye huzursuzluk veriyor. İlaçla tedavisi sağlanabilen göz alerjisinde bir hekime danışılarak koruyucu güneş gözlüğü kullanılması rahatlatıcı bir etken olabilir” diye konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2010 Salı 11:30:05
Güncelleme :5 Ekim 2010 Salı 18:38:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?