7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Yüzde 82 başarı

Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Çolak, vatandaşların huzur ve güveni için Emniyet teşkilatı olarak ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, suç ve suçlulara savaş açtıklarını, olayların aydınlatılması konusunda da yüzde 82 oranında başarı sağladıklarını kaydetti. 

Vatandaştan gelecek olan her soruna açık olduklarını söyleyen Emniyet müdürü Çolak, suç ve suçlularla mücadelede vatandaşlara çağrıda bulunarak, görülen, duyulan olayların 155 polis imdat hattına bildirilmesini istedi. 

MOBESE, KONTROLÜ ARTIRACAK
Erzurum’da hazırlıkları devam eden MOBESE çalışmalarında ciddi bir mesafe alındığını söyleyen emniyet müdürü Çolak, şehrin önemli noktalarına yerleştirilecek kameralarla asayiş olaylarına daha etkin müdahale edilebileceğini söyledi.
MOBESE Merkezi için Kazım Yurdalan Mahallesi’nde Sivil savunma Arama Kurtarma Birliği’nce kullanılan alanın tahsis edildiğini bildiren Emniyet Müdürü Çolak, “Bu bölgede MOBESE merkezi ve Palandöken ilçe Emniyet Müdürlüğü’nü oluşturacağız. MOBESE için İl Özel İdaresi tarafından 1 trilyon ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nden 1.5 trilyon ödenek sağlandı. Ancak MOBESE’nin tamamlanabilmesi için desteğe ihtiyacımız var. MOBESE’nin bir an önce devreye girmesi için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. MOBESE sayesinde suç ve suçlulara karşı çok daha etkin olabileceğiz” diye konuştu. 

ÇETELERLE MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ
Çete, tefeci gibi organize suçlarla mücadelede kararlı bir şekilde sürdüreceklerini anlatan Emniyet Müdürü Kamil Çolak, “Emniyet teşkilatı olarak devletin ve milletin bölünmez bütünlüğünü, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak, halkımızın huzur ve güvenini devam ettirmek görevimizidir. Devlet düzeni ve toplumsal yaşam açısından çok önemli ve hassas sorumluluğumuz bulunmaktadır. Polisin misyonu, 2559 sayılı Polis Vazife ve Selahiyetleri Kanunu’nda açıkça belirtilmiştir. Bu temel kanunumuzun dışında anayasal sistemimiz, bize görev ve sorumluluk veren diğer mevzuat ve ulusal değerlerimiz de misyonumuzun ayrılmaz parçalarını oluşturmaktadır. Üst değerlerimizin başında Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ün ilke ve İnkılapları yer almaktadır. İnsan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkelerinden taviz vermeden, kanun hakimiyetinin sağlanarak, toplumun huzur ve güvenliğini, kişilerin can ve mal emniyetini tehdit eden organize suç örgütleriyle ve her türlü yolsuzluğa karşı, yasal çerçevede kararlı ve sonuç alıcı bir mücadele içerisinde bulunmaktayız” diye konuştu. 

OLAYLARIN AYDINLATILMASINDA YÜZDE 82 BAŞARI SAĞLANDI
Yaptıkları başarılı çalışmalarla olaylarındın aydınlatılması konusunda yüzde 82 başarı sağlandığını anlatan Kamil Çolak, bu oranın Türkiye ortalamasının üzerinde olduğuna dikkat çekti. 

Göreve başladığı günden bugüne kadar uyuşturucu ticaretine yönelik çalışmalara ağırlık verdiklerini dile getiren Çolak, “bu süreçte 550 kilogram esrar maddesi, 110 kilogram eroin ele geçirilmiş, halk üzerinde korku ve panik oluşturan dokuz organize suç örgütü çökertilmiş, suçlular adalete teslim edilmiştir. Uyuşturucu ve suç örgütlerine yönelik operasyonlarımız bundan sonra da devam edecektir" 

EĞİTİME EMNİYET DESTEĞİ
Erzurum Emniyet Müdürlüğü olarak başlattıkları bir çalışma ile il merkezinde bulunan 115 okulda ayrı ayrı ekipler oluşturulduğunu söyleyen Emniyet Müdürü Kamil Çolak, “Her okulda görevli bir amir ve ekip bulunuyor. Bu ekipler görev yaptıkları okullardan sorumlular. Okullarda asayiş dışında yaşanan genel problemlerle ilgilide bu ekiplerimiz gerekli tespitleri yaparak bizlere bildiriyor bizde belirli dönemlerde raporlar halinde bunu ilgili yerlere iletiyoruz.Bu uygulama sayesinde bir çok okulumuzun yaşadığı problemleri giderme imkanımız da oluyor” şeklinde konuştu. 

GAZETECİLERLE SOHBET
Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyetine dün iftar sonrasında eşi Hatice Çolak ile birlikte gelerek basın mensuplarıyla sohbet eden Çolak, 2011 Dünya Üniversiteler arası kış oyunlarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu. 

2011 Dünya Üniversite Kış oyunlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanan Erzurum’un asayiş ve emniyet hizmetleri konusunda da hak ettiği hizmeti alabilmesi için yoğun çaba gösterdiklerini anlatan Çolak, “Amacımız Erzurumluların huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamaktır. Bunu sağlamak içinde gereken her türlü çalışmayı yapıyoruz. Yaptığımız çalışmalar ve aldığımız tedbirler birilerini rahatsız etse de bu toplumun huzur ve güveni içindir. Bundan ödün vermemiz mümkün değildir” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 11:37:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?