6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Zabıta 'bit pazarı' operasyonu yaptı

Erzurum Yakutiye Belediyesi Zabıta Ekipleri denetimlerini aralıksız sürdürüyor. 

Dilencilik yaparak topladıkları eşyaları satan şahıslara yönelik operasyon düzenleyen Zabıta ekipleri, satıcıların elindeki eski eşyalara el koyarak imha etti. 

Yoğunlukla Gülahmet Caddesi’nde bulunan eski giysileri toplayarak satan şahıslara yönelik çevredeki ev ve işyerlerinden gelen şikayetler üzerine zabıta ekipleri söz konusu şahıslara yönelik operasyon yaptı. 

Yapılan operasyonla söz konusu satıcıların eşyalarına Zabıta tarafından el konularak kullanılamaz ve kirli olması gerekçesiyle yakılarak imha edildi. 

Yakutiye Belediye Başkanı Fahrettin Atınç, Zabıta Ekiplerinin çeşitli esnaf üzerinde denetimlerinin sürdürüldüğünü belirterek, halkın sağlığı ve huzuru için denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini ifade etti. 

Özellikle Gürcükapı semtinde kaldırım işgal eden seyyara yönelik aralıksız sürdürüldüğünü hatırlatan Başkan Atınç, Gülahmet Caddesi üzerinde eski eşya satmaya çalışarak esnaf ve halkı rahatsız ettikleri yönünde yoğun şikayet aldıklarını belirterek, Zabıta Müdürlüğünün bu tür şikayetleri değerlendirdiğini söyledi. Başkan Atınç, Zabıta ekiplerinin yaptıkları denetimler sonucunda bu kişilerin özellikle il dışından gelerek dilencilik yaptıklarının tespit edildiğini belirterek, bu kişilerin topladıkları eski, kirli ve kullanılamaz eşyaları satmaya çalıştıklarını ve çevre esnafını rahatsız ettiklerini ifade etti. 

Semt halkı ve esnafının bu konudaki yazılı şikâyetlerinin bulunduğunu hatırlatan Başkan Atınç, Zabıta ekiplerinin yaptıkları operasyonlarla söz konusu kişiler yaptıkları satıştan men edilerek, eşyaların da imha edildiğini, bu tür denetimlerin devam edeceğini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2008 Pazar 13:33:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?