4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Zabıta denetim yaptı

Palandöken İlçe Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçede faaliyet gösteren yapı Kooperatifleri, fırın, gıda üretim yapan iş yerleri, berber, kasap ve lokantaları denetledi.


Palandöken Belediyesine bağlı zabıta ekipleri, halk sağlığını doğrudan ilgilendiren iş yerlerinde yaptıkları kontrollerde, açma ruhsatı, sağlık karneleri, genel temizlik, fiyat listesi ve çalışanlarda iş gömleği ve iş başlığı olup olmadığı denetlendi.
Denetimlerle ilgili bir açıklama yapan Palandöken İlçe Belediye Başkanı Orhan Bulutlar,” Bu tür denetimlerimiz sürekli yapılacak. Halkını sağlığı her şeyden önce gelir. Bu önceliği bildiğimiz için çevre temizliğinden başlayarak iş yeri temizliğine kadar tüm bu çalışmaları yakından takip ediyoruz. Herkes kurallara uymak zorundadır. Şayet denetimler de istenilen mevzuat ve kuralara uyulmuyorsa bizlerde gerekli olan işlemi hiç tereddütsüz yapacağız” diye konuştu.
Yapılan denetimlerde genel temizlik kurallarına uymayan iş yerlerine çeşitli uyarılarda bulunuldu. İş yerlerinde sağlık kurallarına uygun olmayan bütün aksaklıkları not eden zabıta ekipleri, denetimlerine devam edeceklerini ve uyarılara uymayan iş yerlerine gerekli cezai işlem uygulanacağını hatırlattılar.
Palandöken İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, yaklaşık iki aydır devam eden denetimlerde ilçe sınırları içerisin de yer alan tüm iş yerlerin de sıkı bir denetim başlattı.


Denetimler sırasın da mevzuatta ve kanunlara uyulmayan ve hijyenik kurallarına uymayanlara ceza ve ihtar verdi. Palandöken İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklama da, Yapı Kooperatif ve inşaat denetimin de 12 kişi usulsüz hafriyat döktüğü tespit edilmiş ve hazırlanan tutanaklar meclise sunulmuş ve gerekli cezai işlem uygulanmış, ilk etapta 16 fırın denetimi yapılmış uyarılar ve eksiklerin tamamlanması için süre verilmiş bu verilen süre içerisin de 10 fırın istenilen şartlar da üretimine devam ederken 6 fırına ikinci tebligat gönderilirken 1 fırın mühürlenmiştir. Kasap, iş yeri, berber, gıda üretim ve satışı yerinin denetimi aralıksız devam ediyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 19:11:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?