4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Zabıta dilenci kovalamacası

Erzurum'da Yakutiye Belediyesi'nce düzenlenen dilenci operasyonu ilginç görüntülere sahne oldu.

Cuma namazı öncesi cami önlerindeki dilencileri tek tek toplayan zabıta ekipleri ile dilenciler arasında zaman zaman kovalamaca yaşandı. Toplanan dilenciler görüntü almaya çalışan basın mensuplarına tepki göstererek saldırı girişiminde bulundu.


Erzurum'da yaz mevsimi ile birlikte sayıları artan dilencilere yönelik zabıta ekiplerince operasyon başlatıldı. Dilenmek suretiyle halkı rahatsız eden dilenciler cadde üzerlerinden ve cami önlerinden toplandı.
Yakutiye Belediyesi'ne bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri bugün 3 ayrı ekip halinde şehrin muhtelif semtlerindeki dilencilere yönelik operasyon yaptı. Özellikle cami önlerinde bulunan dilencileri güçlükle araçlara bindirebilen zabıta ekipleri ile dilenciler arasında zaman zaman koşturmaca da yaşandı. Zabıta ekiplerini görerek kaçmaya başlayan bazı dilenciler çok fazla kaçamadan yakalanırken, bu kez de kendilerini görüntülemeye çalışan basın mensuplarına tepki gösterdiler. Basın mensuplarına saldırmak isteyen dilenciler güçlükle kontrol altına alınabildi. Operasyon sırasında yakalanan kadın dilenci ile birlikte yanında bulunan 4-5 yaşlarındaki kız çocuğu yaşadığı panik sonrası ağladı. Minik kız ve annesi, zabıta ekipleri tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.
Halkın manevi duygularını istismar eden dilencilerin büyük bir bölümünün il dışından gelen şahıslardan oluştuğunu kaydeden zabıta ekipleri operasyonların önümüzdeki günlerde de devam ettirileceğini bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 16:54:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
elif IP: 88.252.74.xxx Tarih : 20.06.2009 23:15:55

ERZURUMDA DİLENCİ ÇOK ; ÖĞRENCİ AZ ; OKUMA ORANI AZ ; SUÇ İŞLEME ORANI ÇOOK ; KAHVEHANELER HADDİNDEN ÇOOOK : ) ; BOŞ OTURAN ÇOK ; ALİŞVERİŞ MERKEZLERİ DE ÇOOK : ) ; İŞSİZ ÇOOK ;  İŞE VE ÜRETİME TALEP AZ ; BÖYLE GİDERSE DAHA ÇOK DİLENİRİZ.