8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Zabıta ekiplerine vatandaş protestosu

Kaldırım işgali yaptıkları için yerlerinden kaldırılmak istenen işportacılar ile zabıta görevlileri arasında gergin anlar yaşanırken, gerginlik işportacıların zabıtaları protesto etmesiyle sona erdi. 

Bayramın yaklaşmasıyla birlikte Cumhuriyet Caddesi üzerindeki kaldırımlar işportacı tezgahlarıyla dolup, taşarken bugün Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri bu tezgahları kaldırmak için polis eşliğinde operasyona çıktı. Ancak operasyonda ısrarla tezgahlarını kaldırmayacaklarını söyleyen işportacılarla zabıta görevlileri arasında gergin anlar yaşandı. Belediye yetkililerinin çifte standart uygularıklarını ileri süren işportacılar, uzun süre tezgah kaldırmamak için zabıtaları protesto yoluna gittiler. 

Kimi işportacı 20 YTL. değerindeki ürünlerini hemen 5 YTL'ye indirirken, kimi işportacı da Türk Bayrağı açarak, zabıtayı protesto etti. Daha sonra Emniyet Müdür Yardımısı Nurettin Arıcı'nın durumu iki tarafa da izah etmesi üzerine protesto sona ererken, zabıta ekipleri de tezgahların kaldırılmaması için üstleriyle görüştüler. Görüşmeler sonrasında işportacı tezgahları yerinde kalırken, vatandaş "İşportacının fendi zabıtayı yendi." demekten kendini alamadı.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2006 Cuma 15:32:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?