6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Zabıtadan Ramazan denetimi

Erzurum’un Yakutiye ilçesinde Ramazan sebebiyle denetimler artırıldı. Yakutiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, çok sayıda pastane ve fırında denetim yaptı. Kontrol edilen pastane ve fırınlarda genel sağlık kurallarına büyük ölçüde uyulduğu gözlenirken, 7 imalathaneye cezai işlem uygulandı. Denetimlerde, ekmek gramajlarının kontrol edilirken, üretim aşamasında kullanılan malzeme ve ortamın sağlık kurallarına uyulduğu belirlendi. 

Belediye Başkan Vekili Muharrem Asar, gıda sağlığı ve gıda güvenliğinin özen gerektirdiğini belirterek, Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz sık sık gıda üretiminin yapıldığı yerlerde denetlemeler yapıyorlar. Böylece üretim hanelerin düzenli olması da bir anlamda sağlanıyor. 

Zabıta ekiplerimizin dün yaptığı denetimlerde de fırın veya pastane imalathanelerinin çoğunlukla gıda güvenliği ile sağlık açısından uygun olduğu gözlemlenmiş. Bunun yanı sıra temizlik kurallarına uymayan 7 ayrı işyerine ise cezai işlem uygulandı. Halk sağlığının korunması için üreticilerin daha fazla özen göstermesi gerekiyor. En büyük cezai işlem kişilerin vicdanı olmalıdır.” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 16:56:39
Güncelleme :8 Eylül 2008 Pazartesi 18:05:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatih baba IP: 212.156.90.xxx Tarih : 9.09.2008 03:17:20

zabıta abiler kusura bakmayında bakılacak fırına bakmazssınız bakılmayacak fırını denetlersiniz hiç fırın kapadınızmı yok örnek ö......n ekmek fabrikası gördünüzmü vs tek ö.....n demiyom ama bigidin görün yahu adamlar wc den çıkıp kepeğin üzerine basıp daha sonrada ekmek üzerine basılıyor boşa anlatıyom ama yine bakmazsınız baksanızda kapamazssınızki BOŞA GEZMEYELİM ABİLER