26
Mayıs
2024
Pazar
ERZURUM

Zafer Gazetesi binası taşlandı

Erzurum’da günlük yayın yapan yerel gazetelerden Zafer gazetesinin faaliyet gösterdiği binanın kimliği belirsiz kişilerce camları kırıldı.


Edinilen bilgilere göre, dün gece saatlerinde meydana gelen olayda, gazete binasına yönelik saldırıda bulunan zanlılar camları kırarak, kayıplara karıştılar.

Sabah olayı fark eden gazete yetkilileri durumu polise bildirdiler. Polis çevrede inceleme yaparak, delil topladı. Saldırgan zanlıların yakalanması için çalışma başlatıldı.
Gazete sahibi Metin Barlak, tesislere yönelik yapılan çirkin saldırının, kimler tarafından gerçekleştirildiğini bilmediklerini kaydederek, tesislerin bulunduğu sokakta sık sık madde bağımlısı kişilerin geceleri gezdiğini ve bu kişilerin yapmış olabileceğinden şüphelendiklerini ifade etti.


Barlak, güvenlik güçlerinin gerekli soruşturmayı yürüttüklerini belirterek, saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin yakalanacağına olan inançlarının tam olduğunu ifade etti.


Öte yandan Erzurum’da son zamanlarda madde bağımlısı olarak belirtilen kişilerin esnafa huzursuzluk verdiğini belirten semt sakinleri de toplumun huzurunu bozan bu tür kişilere karşı etkili önlemler alınmasını istediler. Çevre esnafı, “Bu tür kişiler sokaklarımızı adeta teslim almış durumda. Esnafı mağdur ediyorlar. Zafer Gazetesine yapılan saldırının bizlere olmayacağı garantisi yok. İlgili makamlara sesleniyoruz. Bu tür huzur bozucu kişilerin üstüne daha kararlı gidilmeli. Emniyet güçlerimize güvenimiz ve desteğimiz tam. Huzurlu bir kent istiyorsak, yetkililer daha sıkı önlem almalı” şeklinde görüş belirttiler

İha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2007 Çarşamba 22:29:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sebeki IP: 78.167.170.xxx Tarih : 2.02.2009 11:44:16

kardeşlerım meyve veren ağaçtaşlanır siz kendinize iyi bakin canınız sağolsun