7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Zigana'da dağcılık eğitimi

ZİGANA'DA DAĞCILIK EĞİTİMİ

Türkiye Dağcılık Federasyonu 2010 yılı faaliyet programında yer alan Kış Temel Eğitimi geçtiğimiz hafta sonunda Zigana dağında yapıldı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Eğitim talimatına göre yaz eğitimlerini başarıyla tamamlamış olan sporcuların katılabildiği eğitime 36 ilden 102 sporcu ve 14 eğitmen katıldı.

Gümüşhane’nin Torul İlçesi Zigana Dağı'nda 25 Ocak 2009 günü doğa yürüyüşü yaparken çığ düşmesi sonucu ölen, 10 dağcının ölüm yıl dönümünü nedeniyle Gümüşhane Valiliği ve Trabzon Belediye Başkanlığınca yaptırılmış olan anıtın açılışına da katılan dağcılar şehit düşen dağcıları da anarak saygı ve şükranlarını ifade etti.

Trabzon Tenis Dağcılık İhtisas Kulubü (TEDAK) organizatörlüğünde başlayan anma programına, Türkiye Dağcılık Federasyonu da, kış eğitimlerinden birini dâhil ederek destek verdi. Trabzon Gençlik Spor İl Müdürlüğü önünden Atatürk Alanı’na yapılan yürüyüşe, hayatını kaybeden dağcıların ailelerinin yanı sıra, Gençlik Spor İl Müdürü Şerif Özgür, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca ve değişik illerden çok sayıda dağcı katıldı.

Sessiz geçen yürüyüşün ardından Atatürk Alanı’nda toplanan grup, dağcılar anısına saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu. Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile devam eden programda bir konuşma yapan Federasyon Başkanı Alaattin Karaca, dağcıların anısına olan saygılarından dolayı Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun eğitim faaliyetlerinden birini burada gerçekleştirdiğini ifade etti. Karaca, “Acımız çok büyük. Aradan bir yıl geçti. Yakınlarının çektikleri acıyı tahmin ediyoruz. Fakat bu kaçınılmaz bir olay. Bir gün doğduk, bir gün öleceğiz. Tüm Türk dağcıları olarak şunu söylüyoruz; dağcılarımızı unutmayacağız” dedi.

Programın ardından araçlarla Zigana Dağı'na giden dağcılar, eğitim bölgesine çadırlarını kurarak eğitimlere başladı. Zigana Dağı'nda şehit dağcılar anısına Gümüşhane Valiliğince yaptırılan anıtın açılışına da katılan dağcılar Kış Eğitim talimatında yer alan eğitimlerini tamamladılar. Kış Temel Eğitimi sonrası yapılan sınavda başarılı olan dağcılar bir sonraki Kış Gelişim Eğitimini almaya hak kazandı.

ZİGANA'DA DAĞCILIK EĞİTİMİ
ZİGANA'DA DAĞCILIK EĞİTİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2010 Salı 17:52:02
Güncelleme :2 Şubat 2010 Salı 22:29:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?