9
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

3 dolandırıcı yakalandı

Kendilerini pazarlamacı olarak tanıtıp, bazı ev kadınlarına eşya satıp, yüksek rakamlar yazarak senet imzalattıkları ileri sürülen 3 kişilik şebeke yakalandı.

Edinilen bilgilere göre, Erzurum'un çeşitli semtlerinde kendilerini pazarlamacı olarak tanıtan 3 kişi, özellikle okuma-yazma bilmeyen ev kadınlarını daha önceden tespit edip, bu kadınlara ev aletleri satıp, belirli fiyattan fazla olarak senede sıfır atıp, vatandaşları kandırdıkları tespit edildi. Bunun üzerine şüpheli zanlıları takibe alan polis ekipleri, şahısları üzerlerinde yaklaşık 100 bin YTL'lik senetlerle birlikte yakaladı. Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan 3 zanlı, bugün adliyeye sevk edildi.

Emniyet yetkilileri, vatandaşları kapıdan alışverişlere karşı uyararak, "Özellikli ev kadınlarını hedef alan bazı dolandırıcılık şebekelerinde artış yaşanıyor. Okuma-yazması az olan kadınlara 100 YTL yerine bin YTL'lik senetler imzalatılıyor. Daha sonra yazılı miktar senetler icra yoluyla tahsis ediliyor. Dolandırıcıların oyununa gelmemek için kapıdan alışverişlere rağbet göstermeyin."

.
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2006 Cumartesi 15:33:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?