6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

6 polis yaralandı

Erzurum'da dün gece polis karakoluna taşlı, sopalı saldırıda bulunan yaklaşık 15 kişilik grup, karakol binasının cam ve pencerelerini kırdı. Olayda saldırganlara karşı koymaya çalışan 6 polis memuru ise hafif yaralandı.

Dün gece saatlerinde at arabasıyla Devlet Demir Yolları'na (TCDD) ait demir rayları dün çalan hırsızlar polisin uzun kovalamacası sonrasında at arabasının bırakıp kaçmış ve at arabasına bağlı bir çift at ve araba polis nezaretinde Gölbaşı Karakoluna götürülmüştü.

Bunun üzerine dün gece saat 00.30 sıralarında atları almaya gelen 7 kişi, polislerin atları kendilerine vermemeleri üzerine geri gitti. Daha sonra saat 01.00 sıralarından yaklaşık 17 kişilik grupla yeniden karakola gelerek, Gölbaşı Polis Karakoluna taşlı, sopalı baskın yaptılar. Polis karakolunun cam ve pencerelerini kıran şahıslar, takviye polislerin gelmesiyle etkisiz hale getirildi.

Yaşanan kargaşa sırasında 6 polis memuru hafif şekilde yaralanırken, T. K, M. B, T. Ç, E. B, E. Ö, M. S, İ. Y, E. A, O.V ve M. B. isimli 10 saldırgan gözaltına alındı. Olayda yaşları küçük olduğu ileri sürülen yedi kişinin de kaçtığı ileri sürüldü.

Gölbaşı Karakolunda gözaltında bulunan 10 saldırganın öğleden sonra adliyeye çıkarılması beklenirken, polis adliye önünde geniş güvenlik tedbirleri aldı.

.
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2005 Salı 16:11:09
Güncelleme :8 Kasım 2005 Salı 16:13:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?