6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Altı kişiye suçüstü

Erzurum'da bir ihbarı değerlendiren polis, düzenlediği 'Balyoz Operasyonu' ile zorla çek ve senet tahsil ettikleri iddia edilen 6 kişiyi senet tahsili sırasında suçüstü yakaladı.

Suçlamaları reddeden şahısların üzerinden çek koçanları, 216 bin YTL'lik senet ve bir adet ruhsatsız tabanca çıktı. Yakalanan şahıslar çeşitli suçlardan adliyeye sevk edildi.

Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri, bir ihbar üzerine geçtiğimiz hafta kentin çeşitli semtlerinde 'balyoz operasyonu' düzenledi.

Emniyet Müdürü Tahsin Demir'in talimatıyla büyük bir gizlilik içinde yürütülen çalışmada, günlerce istihbarat toplayan ekipler, geçtiğimiz çarşamba günü Sanayi semtinde zorla senet tahsil ettikleri ileri sürülen 6 kişiyi suçüstü yakaladı. İsmi açıklanmayan bir kişiden senet karşılığı para alırken yakalanan ancak suçlamaları kabul etmeyen N. H. S. F. H. ve H.Y.'nin (Necmettin, Hayrettin, Suphi, Fethi, Hasan ve Hasan Yeşil) yapılan üst aramasında çek koçanları, 216 bin YTL'lik senet ve bir adet ruhsatsız tabanca çıktı.

Cumhuriyet Savcılığı'ndan ek süre talep edilerek Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan şahıslar, 'suç işlemek için çete oluşturmak, zorla senet imzalatmak, tehdit ve 6136 sayılı kanuna muhalefet' suçlarından Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Bu arada Emniyet Müdürlüğü'nden çıkarılarak ekip otolarına bindirilen şahıslar, "Biz masumuz, biz mağduruz" diye bağırdı.

.
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2005 Pazartesi 00:45:11
Güncelleme :21 Ekim 2005 Cuma 12:40:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?