6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Annelerine teslim edilince gözyaşlarına boğuldular

Erzurum'da akıl hastası olduğunu öne sürdükleri anneleri tarafından dövülen 3 çocuk, gözyaşlarına boğuldu. Annelerinin, kendilerine sopa ile dövdüğünü ve bıçakla da işkence yaptığını ileri süren çocuklar, karakol çıkışında yeniden annelerine teslim edilince anneleriyle birlikte gitmemek için direnip feryat etti.

Edinilen bilgilere göre, Yunus Emre Mahallesi 1. Sokak'taki evlerinde annesinin kendisini sopayla dövdüğünü ve kardeşlerine bıçakla işkence yaptığını iddia eden 15 yaşındaki Rukiye Kaya, dün annesinden yine dayak yiyince soluğu karakolda aldı. Bunun üzerine akıl hastası olduğu iddia edilen H.K. (37), 3 çocuğuna işkence yaptığı gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alındı.

Annesini, "bana ve kardeşlerime işkence yapıyor" diyerek polise ihbar eden R.K. (15), "Annemin psikolojik sorunları var. Bizi sopa ve bıçakla dövüyor. Artık onunla yaşamak istemiyoruz. Hiç kimse bize sahip çıkmıyor" dedi. Karakol önünde gözyaşlarına boğulan abla R.K., S.K. (7) ve E.K. (5), nöbetçi cumhuriyet savcısının talimatıyla yine annelerine teslim edildi.

Psikolojik sorunları olduğunu söylediği annesi H.K.'nın kardeşleri S.K. ve E.K'yı sopayla dövdüğünü, bıçakla da işkence ettiğini öne süren genç kız, "Babamız H.K., Hollanda'da işçi olarak çalışıyor. O gittikten sonra her gün dayak yiyoruz. Bıktık, artık annemizle yaşamak istemiyoruz" dedi.

Genç kızın ihbarı üzerine gözaltına alınan anne H.K., çocuklarının yalan söylediğini öne sürerek, "Ben kimseyi dövmedim. Kimseyi öldürmedim" diyerek kendini savundu. Annesiyle birlikte Numune Hastanesi'ne götürülen R.K.'nın vücudunda darp izlerine rastlanırken, karakolda ifade veren anne H.K., Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı Recep Yakın'ın talimatıyla Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilmek üzere serbest bırakılırken, çocuklar da kendisine teslim edildi.

Bu arada, kardeşleriyle birlikte karakoldan çıkan R.K., gözyaşlarına boğulurken annesine dönerek, "Seni istemiyoruz. Yeter artık her gün dayak yediğimiz. Seninle gelmiyoruz. Ben kardeşlerimi alıp, dedemin yanına gideceğim. Bize kimse sahip çıkmıyor" diye feryat etti.

Öte yandan, Erzurum Baro Başkanı Sadullah Kara, annenin akıl hastası olup olmadığının raporla tespit edilmesi gerektiğini belirterek, "Bu süre zarfında çocuklar kesinlikle kişi hasta olsun veya olmasın teslim edilmemeli. Bu gibi durumlarda çocuklar yakın bir akrabaya ya da devlet yurtlarına verilmeli" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2005 Pazartesi 11:27:46
Güncelleme :27 Eylül 2005 Salı 20:28:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?