6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Bayram dönüşü yollar kan gölü

Erzurum - Bingöl karayolunda yolcu otobüsüyle otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında ilk belirlemelere göre 7 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi de hafif şekilde yaralandı. Kaza sonrasında şoka giren üniversite öğrencileri ise gözyaşlarına boğuldu.

Kaza, sabah saat 08.00 sıralarında Erzurum - Bingöl karayolunun Palandöken Göleti yol ayrımında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Erzurum'dan Çat istikametine seyreden ve sürücüsünün ismi belirlenemeyen 25 EE 027 plakalı otomobil, karşı yönden gelen ve Osmaniye'den Kars'a gitmekte olan 06 DBH 53 plakalı yolcu otobüsüyle çarpıştı.

Her iki aracın da şarampole yuvarlandığı kazada ilk belirlemelere göre otobüste bulunan 2'si bebek 6 yolcu ve otomobil sürücüsü olmak üzere toplam 7 kişi hayatını kaybederken, otobüsteki yolculardan 10'u da hafif şekilde yaralandı. Araç altında kalan cesetler sivil savunma ekipleri tarafından çıkartıldı. Yaralılar, kaldırıldıkları Erzurum Numune Hastanesi'nde ayakta tedavi edildi.

Çoğunluğu üniversite öğrencisi olan yolcular kazanın şokunu uzun süre üzerlerinden atamadı. Kaza sonrasında hafif yaralanan ve şoka giren üniversite öğrencileri gözyaşlarına boğuldu.

Arkadaşlarına sarılarak teselli olmaya çalışan bazı öğrenciler, "Çoğumuz uyuyorduk. Osmaniye'den Erzurum ve Kars'a bayram dönüşünde geliyorduk. Uykuda kazanın nasıl olduğunu anlamadık. Ancak bazı arkadaşlarımız otomobilin orta şeritten geldiğini görmüş ve otobüsün de biraz hızlı olduğu fark etmiş" diye konuştu.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

.
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2005 Pazar 11:12:32
Güncelleme :9 Kasım 2005 Çarşamba 11:43:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?