7
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Çocuk yuvasında ölüm!

Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Erzurum 0-6 yaş grubu Zübeyde Hanım Çocuk Yuvası'nda kalan 1 yaşındaki çocuğun ateşli bir hastalıktan öldüğü ileri sürüldü.

Edinilen bilgiye göre, isminin Olgun Akdeniz olduğu bildirilen 1 yaşındaki çocuğun, dün öğleden sonra ateşli bir hastalık geçirmesi üzerine hastaneye kaldırıldığı, hastanede yapılan müdahalenin ardından tekrar yuvaya götürüldüğü, ancak çocuğun sabah saat 10.45 dolayında öldüğü bildirildi.

Olay üzerine Çocuk yuvalarından sorumlu Erzurum Vali Yardımcısı Kasım Yekeler, yuvaya giderek incelemelerde bulundu. Ölen çocuğun cesedi ise Numune Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olaydan sonra bir açıklama yapan Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, olayla ilgili idari ve adli soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Vali Güvenç, yaptığı açıklamasında, Zübeyde Hanım Çocuk Yuvası'nda kalan bir çocuğun dün rahatsızlandığını, bunun üzerine hemen görevli kişilerin çocuğu üniversite hastanesi çocuk servisine kaldırdığını hatırlatarak, "Burada akciğer filmi çekilmiş, kan tahlilleri alınmış, çocuğun ilaçla tedavisi uygun görülerek tekrar yurda götürülmüş. Ancak akşam saat 21.00 dolayında da durumu gayet iyi imiş, fakat sabaha doğru tekrar rahatsızlaştığı için gerekli müdahale yapılmış, fakat çocuğumuz saat 10.00 dolayında ölmüş. Şu anda Cumhuriyet Savcısı ile görevli Vali Yardımcısı yuvada bulunuyorlar. Çocuğun otopsisi yapılıyor. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma yapılıyor. Olayda bir ihmal olup olmadığı araştırılıyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2005 Cuma 13:19:01
Güncelleme :4 Kasım 2005 Cuma 16:19:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?