6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Doç. Dr. Aydın'a suç duyurusu

Türkiye KAMU-SEN Erzurum Temsilcisi Celal Karapınar ve sendika başkanları, Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etütler Vakfı (TESEV) tarafından kitaplaştırılan bir çalışmada, Erzurumlular'ın Dadaş olarak gösterilip, Türklük'ten ayrı etnik bir kimlik olarak tanımlanması sebebiyle, kitabın yazarı Doç. Dr. Suavi Aydın hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Erzurum Adliyesi önünde bir basın açıklaması yaparak TESEV'i kınayan KAMU-SEN Erzurum İl Temsilcisi Celal Karapınar, sözkonusu kitabın yazarı Doç. Dr. Suavi Aydın hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. Celal Karapınar, Doç. Dr. Suavi Aydın'ın bu açıklamasının ardında başka şeylerin yattığını, maksadının Türk milletini parçalamaya ve bölmeye yönelik olduğunu iddia etti.

Dadaşlar'ın öz be öz Türk olduğunu belirten Karapınar, "Zaten Dadaşlar'ın Türkçe'mizdeki karşılığı mert, yiğit, kahraman ve büyük anlamına gelen ağabeylik sıfatlarını içerisinde barındıran bir unvandır. Selçuklu'ya payitaht olan, Osmanlı'ya mekan, Kurtuluş Savaşı'na ve Türk milletinin kurtuluşuna vesile olan Erzurum ve Dadaşlar hakkında hiç kimse yalan, yanlış maksatlı ve bölücü amaçlı açıklama yapamaz. Derhal bu yayının toplatılması ve dadaşlardan özür dilenmesi gerekmektedir" dedi.

Karapınar ve bağlı sendika başkanları, açıklamanın ardından Cumhuriyet Başsavcılığı'na Doç. Dr. Suavi Aydın hakkında "Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozma" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

.
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2005 Cumartesi 03:00:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ümit harmancı IP: 88.229.86.xxx Tarih : 30.06.2009 03:07:04

Doçent ünvanını taşıyan bu yoz entelin,Taraf gazetesindeki yeni incilerini okuyunca  utandım..Bilimin ırzına geçmeyi meslek edinmiş bu zavallı ,sadece kişisel komplekslerinin esiri..Acınır ancak bu tip Ali Kemal müsveddelerine.....