6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Film izler gibi kazazedeyi seyrettiler

Erzurum'da yolun karşısına geçmeye çalışan yayaya otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle ayağı kırılan yaralı, uzun süre yağmur altında ambulansın gelmesini beklerken, oluşan kalabalık vatandaş topluluğu film izler gibi, yerde yatan yaralı şahsı izledi.

Yüzü, gözü kanlar içerisinde kalan ve iç kanama geçiren yaralı adamın o halde polise elindeki şemsiye ve gözlüklerini sorması ise dikkat çekti.

Erzurum'da vatandaşların en yoğun olduğu Cumhuriyet Caddesi üzerinde dün gece saatlerinde meydana gelen trafik kazasında, yolun karşısına geçmeye çalışan Zeki Hasan'a (52), Ayhan Subaşı idaresindeki 25 FH 632 plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle yaklaşık 3 metre savrulan Zeki Hasan'ın ayağı kırıldı.

Bu sırada kalabalık vatandaş topluluğu kaza mahalline toplanırken, yaralı adam uzun süre acı içerisinde kıvranarak, yağmur altında ambulansın gelmesini bekledi. Toplanan kalabalığı dağıtmakta güçlük çeken polisler, zaman zaman da "Burada film oynamıyor. Dağılın. Yaralı rahat nefes alsın" şeklinde uyarılarda bulundu. Ambulansın gecikmesi üzerine polisler yerde yatan yaralıyla konuşarak, acısını dindirmeye çalışırlarken, bazı vatandaşlar da ambulansın gelmemesine tepki gösterdi.

Bir yandan acı çeken bir yandan da polislere, "Elimde 2 şemsiye vardı. Biri burada diğeri yok. Bir de gözlüklerim vardı gördünüz mü?" diye soran yaralı Hasan, etrafındakileri şaşırtırken, polis yaralıya, "Boş ver onları. Önemli değil. Burdadır, buluruz" şeklinde cevap vererek yaralıyı yatıştırdı.

Yaklaşık 20 dakika sonra ambulansın gelmesi üzerine yerde yatan yaralıya müdahale edilirken, yaralının geriye kırılan şemsiyesi kaldı. Ayağı kırılan ve iç kanama geçirdiği tespit edilen Zeki Hasan, Aziziye Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2005 Salı 12:49:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?