6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

'Fuhuş' açıklamasına barodan tepki

Erzurum'da önceki gün düzenlenen Huzur Toplantısı'nda, fuhuş şikayetlerinden sıkılarak, "Hayat kadınlarıyla yakalanan erkekleri telefonla eş, anne ve babalarına şikayet edeceğim" diyen Emniyet Müdür Yardımcısı Nurettin Arıcı'ya, Erzurum Barosu'ndan tepki geldi.

Erzurum Emniyet Müdür Vekili Ahmet Demiral da "Arkadaşımız, art niyetli olmadan, caydırıcılık olsun diye konuşmuştur" dedi.

Erzurum'da yapılan toplantıda Müdür Yardımcısı Arıcı'nın verdiği talimatın yanlış olduğunu ileri süren Baro Başkanı Sadullah Kara, "Böyle bir şey olmaz. Eğer emniyet tarafından hayat kadınlarıyla yakalanan erkekler eşlerine şikayet edilirse, bu hukuksal olmaz. İnsan Hakları ihlal edilmiş olur. Ayrıca ilimizde boşanma olaylarının patlamasına neden olur" diye konuştu.

Erzurum Emniyet Müdür Vekili Ahmet Demiral ise Emniyet Müdür Yardımcısı Nurettin Arıcı'nın caydırıcı olması amacıyla böyle söylediğini ifade ederek, "Müdür yardımcısı arkadaşımız ard niyetli olmadan böyle konuşmuş. Kanunda suç sayılmayan bir fiil yapılmaz. Böyle bir uygulama şu ana kadar yapılmadı, bundan sonrada yapılmayacak. Arıcı, caydırıcılık olsun diye söylemiş" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2005 Pazartesi 15:30:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet tarım IP: 195.175.37.xxx Tarih : 3.08.2005 17:41:50
SAYIN NURETTİN ARICIYA SONUNA KADAR KATILIYORUM.ADAM FUHUŞ YAPACAK HUKUKA UYGUN DEĞİL DİYE HİÇ SES ÇIKARILAMAYACAK.O ZAMAN BUDA VATANDAŞI FUHUŞA TEŞVİK OLMAZMI.GİZLİ YAP YAKALANMA , HER İŞ MÜBAH...OLURMU ÖYLE ŞEY.HUKUKSAL OLARAK BELKİ DOĞRU AMA BU SÖYLEME BU ŞEKİLDE TEPKİ GÖSTERİLMESİ GÜZEL BİŞEY DEĞİL.SAYIN ARICI İYİ NİYETİ İLE SÖYLEMİŞ KENDİSİNİ TEBRİK EDERİM SAYGILARIMI SUNARIM