6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

İnşaat şantiyelerine operasyon düzenlendi

Erzurum Emniyet Müdürlüğü ekipleri, son günlerde Doğu ve Güneydoğu'da artan terör örgütü saldırıları ve yapılan istihbarat çalışmaları üzerine dün gece saatlerinde "Şafak" adı verilen bir operasyon düzenledi.

Yaklaşık 500 polisin katıldığı operasyonda TOKİ inşaat alanındaki şantiye ve barınaklar didik didik aranarak, çalışan işçiler kontrol edildi.

Yıldızkent Semti, Çat Yolu üzeri, Osmangazi Mahallesi'nde bulunan TOKİ inşaat alanında 00.15 - 02.30 saatleri arasında düzenlenen operasyonda, bölgenin giriş ve çıkışları tutuldu.

Özel Harekat, Çevik Kuvvet, Terörle Mücadele, İstihbarat ve Asayiş Şubesi'nden 500'e yakın polisin katıldığı operasyonda, yasa dışı terör örgütüne lojistik destek, yardım, yataklık, kuryelik, patlayıcı madde yapımı iddiasıyla alınan istihbaratlar üzerine inşaat alanında bulunan işçilerin GBT'leri sorgulandı.

Basın mensuplarının uzaktan görüntü almalarına izin verildiği operasyon hakkında, emniyet yetkilileri bir açıklama yapmadı. Ancak operasyonun, Erzurum'dan Bingöl ve Diyarbakır'a yasa dışı terör örgütüne bazı örgüt mensupları aracılığıyla patlayıcı madde imalatı ve desteği yapıldığının tespit edilmesi üzerine yapıldığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2005 Salı 11:47:31
Güncelleme :16 Ağustos 2005 Salı 12:07:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?