6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Karateciler kaza geçirdi: 17 yaralı

İran'dan dönen karate takımı sporcularını taşıyan minibüs aşırı buzlanma sebebiyle kayarak şarampole uçtu. Erzurum'da meydana gelen kazada, 17 kişi yaralandı.

Gece saat 01. 30 sıralarında Erzurum-Ağrı karayolunun 22. kilometresi Hamamdere mevkiinde meydana gelen kazada, Fahrettin Albayrak idaresindeki 25 C 190 plakalı minibüs, yolun kaygan ve buzlu olması sonucu yoldan çıkarak şarampole uçtu.

Kazada, İran'ın Hoyramiyan kentinde düzenlenen Uluslararası Karate Dostluk Kupası'ndan dönen Erzurum ve Bayburt Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinin karate takımı sporcularından 17 kişi yaralandı.

Çok sayıda ambulansla Erzurum Numune Hastanesine kaldırılan yaralılar Cihat Kırcı, Fethullah Kazhan, İdris Gürbüz, Betül Gül, Emre Karataş, Emre Şahin, Ahmet Çelebi, Resül Çelebi, Necati Pınarbaşı, Mustafa Batman, Aydın Akbulut, Metin Turan, Burak Akbulut, Murat Yalçın, Özkan Kırıveroğlu, Fahrettin Albayrak ve İsa Gürbüz tedavi altına alındı.

Kaza sonrası yaralı yakınları hastaneye akın ederken, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, gazetecilere kazayla ilgili bilgi verdi. Çintimar, kaza yapan aracın İran'da yapılan dostluk müsabakalarından dönen Erzurum ve Bayburt karate takımlarını taşıdığını, yaralılardan ikisinin Erzurum ve Bayburt karate takımı hocaları olduğunu, diğer yaralıların ise sporculardan oluştuğunu, hocaların kollarında kırık olduğunu, sporcuların ise kazayı hafif sıyrıklarla atlattıklarını, sağlık durumlarının iyi olduğu belirtti.

.
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2005 Salı 13:48:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?