9
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Kendi görüntüleri yakalattı

Erzurum’da, elektronik eşya satan bir işyerini soyan hırsızlar, çaldıkları kamerayla kendi görüntülerini çekince yakalandı.

Cumhuriyet Caddesi’ndeki Mutluyazar Elektronik Mağazası, 11 Ocak 2006’da kimliği belirsiz kişilerce soyuldu. İşyerinin demir kepenklerini makasla keserek içeri giren hırsızlar, kamera, dizüstü bilgisayar, discman, walkman ve müzik seti gibi eşyaları alarak ortadan kayboldu. Mağaza müdürü Necip Aksakal, polise başvurup, çalınan eşyaların dökümünü çıkararak kentteki ikinci el alım satımı yapan işyerlerine verdi. İşyeri sahiplerinden biri, kendisine satılan kameranın çalınan cihazlardan biri olduğunu fark edince, polise haber verdi. Bu arada kamerada unutulan kasette, hırsızların evlerinde yaptıkları çekimlerin görüntüleri olduğu belirlendi. Kamerayla eşlerini ve çocuklarını görüntüleyen, aralarındaki konuşmaları da çeken 4 hırsızın kimlikleri belirlendi.

Kasette kendi aralarında sohbet ederken, “Gündüz gittim, laptopa bin dolar istedi. Akşam, gittim beş kuruş vermeden aldım. Bu kamerayla güzel görüntüler çekip satarsak iyi para kazanırız'' diye konuşmaları dikkat çeken hırsızlardan kimleri saklı tutulan 2'si yakalanıp, tutuklanırken diğer 2'si ise aranıyor.

Mutluyazar Elektronik Mağazası Müdürü Necip Aksakal, “Yaklaşık 20 bin YTL’lik elektronik eşya çalanların yakalanmasından umudu kesmiştim. Ancak, bir spotçu beni arayarak elinde listede kaydı bulunan kameranın satıldığını söyledi. Ben de polise haber verdim ve spotçuya gittim. Kameranın içinde unutulan kasetteki görüntülerden yola çıkan polis, hırsızlardan ikisini yakaladı'' dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2006 Pazar 15:13:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?