6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Kendi silahıyla vuruldu

Erzurum'da iki grup arasında iftar vakti meydana gelen silahlı, bıçaklı kavgayı ayırt etmek isteyen polis, kendi silahından çıkan kurşunla vurularak hayıtını kaybetti.

Yaşanan arbede sırasında nerden sıkıldığı belirlenemeyen kurşunlardan da 2'si ağır 9 kişi yaralanırken, yaralı yakınları hastanede görüntü almaya çalışan gazetecilere saldırdı.

Edinilen bilgilere göre, bugün saat 18.40'ta tam iftar saatinde Mahallebaşı Semti Tepe Mezarlık Caddesi üzerinde iki grup arasında silah ve döner bıçaklarının kullanıldığı büyük çaplı bir kavga çıktı. Olayın Emniyet Müdürlüğü haber merkezi tarafından mıntıka ekiplerine anons edilmesi üzerine kavga mahalline kısa süre sonra Gölbaşı Polis Karakolu'na bağlı polis ekipleri harekete geçti.

Hemen kavgaya müdahale eden polis, tarafları ayırt etmek isterken, taraflardan bazıları polise saldırmaya başladı. Bu sırada kavgaya müdahalede yetersiz kalan polis bir yandan telsizden takviye ekip çağırırlarken, bir yandan da havaya ateş ederek saldırganları dağıtmaya çalıştı. Ancak bu sırada nereden sıkıldığı belirlenemeyen kurşunlardan 2 saldırgan ağır yaralanırken, polis memuru Cemil Ökke de, havaya ateş ettiği sırada saldırgan kalabalığın müdahalesiyle kendi sıktığı kurşunla kafasından vurularak, ağır şekilde yaralandı.
Olay sonrası çok sayıda takviye polis ekipleri kalabalığı dağıtırken, 10 kişi gözaltına alındı.

 Hastaneye kaldırılan polis memuru Cemil Ökke'ye kan vermek için çok sayıda polis hastaneye akın ederlerken, bazı polis memurları gözyaşlarını tutamadı. Erzurum'a bir ay önce tayininin çıktığı ve bir çocuk babası olduğu öğrenilen polis memuru Cemil Ökke (31) tedavi gördüğü Aziziye Araştırma Hastanesi'nde saat 20.15'te vefat etti.
Bu arada silahla vurulan iki kişinin yakınları da görüntü almaya çalışan gazetecilere saldırdı. Gazetecilere bazıları yumruk atmaya çalışırken, bazı kadınlarda terlik fırlattı.

Olayla ilgili olarak geniş çaplı tahkikat başlatılırken, olayda toplam 9 kişinin yaralandığı, 10 kişinin de gözaltına alındığı bildirildi.

 Öte yandan Ökke'nin vefat etmesinin ardından Aziziye Araştırma Hastanesi'ne giden Emniyet Müdürü Tahsin Demir, basın mensuplarının sorusu üzerine bir açıklama yaptı. Emniyet Müdürü Tahsin Demir, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, olayla ilgili kesin bir netice elde edilemediğini belirterek, "Olay Yeri İnceleme Şubesi ve Savcılık soruşturmayı sürdürüyor. Bir sonuç elde edilince sizlere bilgi verilecek. Olayla ilgili 14 kişi gözlem altına alındı. Ayrıca arkadaşımızın cenazesini yarın yapılacak törenden sonra memleketine göndermeyi düşünüyoruz" dedi.
Öte yandan, ölen polis memurunun 8 aylık hamile eşi Hanife Ökke'nin (29) ise hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2005 Salı 22:26:17
Güncelleme :21 Ekim 2005 Cuma 12:41:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?