9
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Sarıklı eyleme soruşturma

Hz. Muhammed karikatürlerini protesto etmek için Saadet Partisi ve Anadolu Gençlik Dergisi’nce düzenlenen, ‘Peygamber’e Saygı, zalimlere lanet’ mitingine elinde İran’ın eski dini lideri Ayetullah Humeyni’nin posteri ile katılan sarıklı ve cübbeli 44 yaşındaki İsmail Karagöl hakkında, savcılıkça ‘kılık kıyafet kanununa muhalefetten’ soruşturma başlatıldı.

Geçen Pazar günü Bosna Hersek Caddesi üzerindeki Fil Geçti Köprüsü’nde toplanan yaklaşık 15 bin kişi, tekbir getirerek mitingin yapılacağı İstasyon Meydanı’na kadar yürüdü.

Bu yürüyüşe elinde Humeyni’nin fotoğrafı ile katılan sarık ve cübbeli kişi, Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından kamera görüntüleri ve fotoğrafları çekilerek tesbit edildi.

Polis tarafından yapılan araştırmada, bu kişinin Erzurum’un Çat ilçesine bağlı Taşağıl Köyü nüfusuna kayıtlı İsmail Karagöl olduğu belirlendi.

Evli 3 çocuk babası İsmail Karagöl'ün, polise verdiği sözlü ifedesinde, “Humeyniyi seviyorum” dediği belirtildi.

Polis, Karagöl’ün mitingde çektiği görüntü ve fotoğraflarını Cumhuruyet Savcılığı’na verdi. Bunun üzerine savcılık, Karagöl hakkında ‘Kılık Kıyafet Kanunu'na muhalefetten’ soruşturma başlattı.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 9 Mart 2006 Perşembe 13:43:46
Güncelleme :9 Mart 2006 Perşembe 13:49:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?