6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Handan-Celal Ergunlu


Erzurum’un Tebrizcik Köyü’nde, iş adamı Celal Ergunlu ve eşi Handan Ergunlu tarafından Mühürdar Lions Kulübü’nün destekleriyle yaptırılan iki derslikli ilköğretim okulu, bugün düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Erzurum’da 25-28 Mart tarihlerinde yaşanan depremlerde okul binası yıkılan Tebrizcik Köyü’nde, iş adamı Celal Ergunlu ve eşi Handan Ergunlu’nun Mühürdar Lions Kulübü’nün destekleriyle yaptırdığı okul, törenle bugün hizmete açıldı. Köydeki öğrencileri tek tek giydiren Handan Engunlu, kendisinin Erzurumlu olmadığını ve İstanbul’da Erzurumlular sitesinde ikamet ettiğini belirterek, "Eşimle birlikte önce Van’da bir okul yaptırmayı planlıyorduk. Erzurum’da yaşanan deprem sonrası böyle bir teklif geldi. Biz de memnuniyetle kabul ettik. Okula anne ve babamız Saim ve Melahat Ovacık’ın adını vererek, onların isimlerini yaşatmak istedik" diye konuştu.
Erzurum Valisi Celalettin Güvenç ise, hayırsever iş adamlarına okulun yapımında verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti. Halk oyunları gösterisinin ardından Vali Güvenç, okulun yapımında emeği geçenlere birer şükran plaketi verdi.
Konuşmaların ardından iki derslikli okul binasının açılışı Handan Ergunlu ve Erzurum Valisi Celalettin Güvenç tarafından yapıldı. Törene AK Parti Erzurum Milletvekili Ömer Özyılmaz, Ilıca Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Mühürdar Lions Kulübü temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. 





Hayırsever HANDAN ERGUNLU tarafından Erzurum ili Ilıca ilçesi Tebrizcik Köyünde 60 öğrenci kapasiteli İlköğretim Okulu binası yaptırılmaktadır. (Eylül 2004’te teslim alınacak) 

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar