1
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Kenan Tuna


Kenan Tuna(1957- )
 

Erzurum’da dünyaya geldi. Buca Eğitim Enstitüsü Müzik Bölümü’nü bitirdi. 1975-1981 yılları arasında Devlet Halk Dansları Topluluğunda “Dansçı” ve Erzurum Halk Oyunları Öğreticisi görevini yürütürken, Türk folklorunu tanıtmak amacıyla Japonya, Çin Halk Cumhuriyeti, Sovyet Rusya, Özbekistan, Gürcistan, Nahçıvan, Fransa, Almanya, İtalya, Bulgaristan, Pakistan gibi ülkelere gitmiştir.1981-1985 yılları arasında Müzik Öğretmeni olarak görev yapmıştır. 1985’te TRT Erzurum Radyosu’na Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı olarak girmiş.
 1995’te Müzik Yayınları Müdürü olarak atanmıştır. TRT Halk Dansları ve Müziği İcra-Denetim Kurulu, Millî Eğitim Bakanlığı Halk Oyunları ve Müziği Seçici Kurulu, Başbakanlık Halk Oyunları Federasyonu Kurulu üyesidir. Halk Oyunları Usta Öğretici Belgesi başta olmak üzere birçok ödüle sahiptir. Erzurum Bölgesine ait Türkü ve Oyun Ezgilerini derlemiş, bunların notasını yazarak TRT repertuarına kazandırmıştır.
2000 yılında Erzurum Türkülerinden oluşan bir albüm çıkarmıştır. Bu albümdeki “Tutam yâr elinden tutam” türküsüne, TRT klip çekmiştir. Yayınlanmış eserleri: “Okullar İçin Şarkılar Türküler Marşlar” adlı yardımcı müzik kitabı, “Erzurum Türküleri ve Nazariyatı”dır. Türk Halk Müziği çalgılarından Bağlama, Ney, Zurna, Kaval ve Ritim Saz çalabilmektedir. Çeşitli gazete ve dergilerde Halk Bilimi dalında yazılar yazmaktadır. TRT’de çeşitli televizyon programlarında yer almakta ve halen Erzurum Radyosunda görevine devam etmektedir.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar