22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇAT - ERZURUM

Sezai Karakoç ve şiir

Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi her ayın son haftası cumartesi günleri Edebiyat ve Şiir sohbetlerini başlattı. İlk sohbetin konusu "Sezai Karakoç ve Şiir" oldu.


Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubeşi'nin organize ettiği Şiir ve Edebiyat Sohbetleri'nin ilki "Sezai Karakoç ve Şiir" konulu edebiyat sohbetiyle Sedir Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi.


Sohbetin konuk yazarı, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğretim üyesi Doç.Dr. Turan Karataş oldu. Sezai Karakoç'un kendisine soru sorulmandan cevap vermeyen bir yapısı olduğunu hatırlatarak sohbetine başlayan Turan Karataş, "Kendisine ziyarete gidenlere "ben türbemiyim" derdiniz yok mu? Konuşacak, anlatacak ve paylaşacak bir meseleniz yok mu? der. On yedi onsekiz yaşlarında şiirler yazmaya başlayan Karakoç, şiirlerine feraset ve hikmeti katmıştır. 70 yıllarda yazdıkları şiirleri bugün karşılaştığımız olaylara baktığımızda, ta o günden bugünlerin halini tasvir etmişlerdir. Şöhrete önem vermeyen Karakoç' un şiirlerini her okuduğumda tatlı bir hoşluk hissederim. O nun şiirlerinde Anadoluyu gezersiniz. İslam Medeniyetini, Anadolu Medeniyetini ve Doğu Medeniyetini onun şiirlerinde bulabilirsiniz." diye konuştu.


DOĞRU BİLGİLENMEK İÇİN KİTAP OKUMALIYIZ


Turan Karataş gençlere, bir şairle buluşmanın yolu, onun eserleriyle hemhaşir olmaktan geçeceğine vurgu yaparak, "İnternetten okunan bir çok yazı gibi, şiirlerde zaman zaman hatalarla yazıldığından, çok sihhatli olmamaktadır. Yazılan yazı ve şiirlerin doğru yazım halini, yazılan kitaplarda okumak gerekmektedir. Mesala Karakoç bir şiirinde 'yağmur tane tane iner yerine, yağmur tane tane eylir' demiştir. Bu ifade değiştiğinde şairin oradaki ifadeye yüklediği anlam değişime uğrar. Dolayısıyla internetten ziyade eserlerden şiirleri okumak gerekir." şeklinde tavsiyede bulundu. Üniversiteden eğitimci ve öğrencilerin ağırlıklı olarak katıldığı "Sezai Karakoç ve Şiir" konulu sohbette selamlama konuşması yapan, Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şube Başkanı Dr. Rıdvan Canım, "Her ayın son haftasının cumartesi gününde bu solunda edebiyat ve şairleri konu alan, bir sohbetler dizisi yapılacak. Üniversitemizdeki eğitimciler ve öğrenciler başta olmak üzere, edebiyata ve şairlere meraklı olanların bu sohbetlerden istifade etmelerini arzu ederim." dedi.

yenişafak
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2007 Cumartesi 15:27:38
Güncelleme :24 Kasım 2007 Cumartesi 15:30:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?