16
Mayıs
2024
Perşembe
HINIS - ERZURUM

Aydın'ın doğduğu köyde yas var

Malatya'da yayınevindeki kanlı olayda hayatını kaybeden 3 kişiden biri olan Necati Aydın'ın büyüdüğü Erzurum'un Hınıs ilçesindeki mahallesinde olay üzüntüye yol açarken, komşuları olayı kınadı.
Malatya'da bir yayınevine yapılan kanlı baskında öldürülen Necati Aydın, maddi imkansızlıklar içinde büyüdüğü Erzurum'un Hınıs ilçesi, eski ismiyle Kilisedere yeni ismiyle Köprübaşı Mahallesi'ndeki komşularını üzüntüye boğdu. 8 yaşındayken ailesiyle birlikte İzmir'e yerleşen Aydın'ın ölümü, çocukluğunun geçtiği mahalledeki komşuları tarafından üzüntüyle karşılandı.
Kilisederesi Mahallesi'ndeki kapı komşuları, baba Enver Aydın'ın 5 vakit namazını kaçırmayan dindar bir adam olduğunu, Necati Aydın'ı ise kendi halinde uysal bir çocuk olarak tanıdıklarını belirtti.
Komşularından Ahmet Tunç, "Öldürüldüğünü öğrendiğimde çok üzüldüm. Babası Enver amca çok iyi bir insandı. 5 vakit namazını kaçırmayan dindar bir adamdı. Necati ise 8 yaşına kadar burada durdu" dedi. 

Kilisederesi Mahallesi imamı Nasur Boztepe ise, "Müslümanlık'ta zorlama yoktur. Allah'ın verdiği canı ondan başka kimse alamaz. Bu katliamı yapanlar Müslüman olamaz" diye konuştu.
Nasur Boztepe, "Hristiyan bir kadınla evlenip din değiştirdiğini duymuştum. Ama hiçbir şekilde yadırgamadık. Çünkü Müslümanlık dininde zorlama yoktur. İncil dağıtıyorlarmış diye vahşice öldürüldüler" şeklinde konuştu.
Kilisederesi Mahalle Muhtarı Aleattin Kaya ise, "Babası çok yakın arkadaşımdı. Enver'in bana dediğine göre bunların soyu Dağıstan'dan geliyormuş. Mahellede kimseleri yoktu. Necati'nin babasıyla aynı evde kaldık, aynı kaptan yemek yedik. Çok sevdiğim bir arkadaşımdı. Dindar bir insandı. Necati de 8 yaşına kadar mahallemizde kaldı" dedi. 

Edinilen bilgilere göre, 1946 ve 1966 yıllarında iki büyük deprem yaşayan baba Enver Aydın, Eskişehir'e yerleşti. Depremden kaçıp Eskişehir'e giden Aydın ailesi, 3 yıl kaldıktan sonra geçim sıkıntısına düşünce Hınıs'a geri döndü. Çiftçilik yaparak geçimini sürdüren ve maddi durumu iyi olmayan baba Enver Aydın'ın Hınıs'ta kaldığı süre içerisinde 2 çocuğu daha oldu. 1972 yılında Necati Aydın dünyaya geldi. Tek odalı toprak bir evde geçimini sürdüren Aydın ailesi, maddi sıkıntılar içerisinde geçimlerini
sürdürdü. 5 çocuğun en küçüğü olan Necati Aydın, 8 yaşına kadar Hınıs Kilisederesi Mahallesi'nde yaşadı. Eski dönemden kalan kilisenin bulunduğu ve adını kiliseden alan Kilisederesi Mahallesi'nde zamanla kilise yıkıldı ve yerine evler yapıldı. Enver Aydın, diğer akrabalarının bulunduğu İzmir'e yerleşmeye karar verdi. 1980 yılında İzmir'in Bornova ilçesine yerleşen Aydın ailesi, yaşamlarını burada sürdürmeye devam etti.

HRİSTİYAN KADINLA EVLENİP DİN DEĞİŞTİRDİ
Kardeşleri Hatem, Melik, Güvercin (kız kardeşi) ve Selami ile birlikte İzmir'de hayatını sürdüren Necati Aydın, 1997 yılında tanıştığı Hatay Altınöz'de oturan Hristiyan asıllı kızla hayatını birleştirdi. Hristiyan kadınla evlendikten sonra Elise (6) ve Ester (8) isimli 2 çocuğu olduğu öğrenilen Necati Aydın, 1999 yılında din değiştirerek Hristiyanlık'ı seçti. Bir süre İzmir'de yaşadıktan sonra Malatya'ya yerleşen Necati Aydın, eşiyle birlikte Hristiyanlık'ı yaymak için çalışmalar yapmaya başladı.
iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2007 Cuma 00:10:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?