22
Mayıs
2024
Çarşamba
HINIS - ERZURUM

Kement operasyonu'nda 11 tutuklama

Erzurum'da emniyetin düzenlediği operasyonlarda, haksız kazanç temin etmek ve çeşitli suçları işlediği gerekçesiyle gözaltına alınan 12 kişiden 11'i tutuklandı. 

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, "esnaf üzerinde tehdit ve baskı kurarak haksız kazanç elde etmek için organize suç örgütü kurmak, bu amaçla işyeri sahiplerini baskı altına almak ve geçmişteki sabıkalarını halk üzerinde korku unsuru meydana getirmek amacıyla kullanmaktan" dolayı gruba yönelik eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Erzurum il merkezi ile Hınıs ilçesi ve İstanbul'da düzenlenen "Kement " adlı operasyonda, Erzurum'da A.T., K.T., Y.K., İ.D., H.M., Ö.D., S.B. ve M.K., Hınıs ilçesinde D.K. ve İstanbul'da da T.Y., E.Y. ve Ş.G. olmak üzere toplam 12 şahıs gözaltına alındı. 

Şüpheliler, haklarında "suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak, örgütü yönetmek, eylem ve faaliyette bulunmak, örgüt adına hizmet yüklenmek, 'kaleşnikof' marka ruhsatsız ve uzun namlulu silah bulundurmak, 6136 sayılı Kanun'a muhalefet, silahla adam yaralamak, adam öldürmeye tam teşebbüs, silahla ölümle tehdit, işyeri yağmalama, kurşunlama, sahte kimlik kullanma, sahte evrak düzenleme, tehdit ve darp, devam eden soruşturmanın seyrini değiştirme, ihaleye fesat karıştırma" suçlarından dolayı tahkikat evrakıyla birlikte Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi. M.K. adlı şahıs serbest bırakılırken, diğer şahıslar çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak H Tipi Cezaevi'ne konuldu.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2007 Pazartesi 15:48:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?