22
Mayıs
2024
Çarşamba
HINIS - ERZURUM

Organik bal ve arıcılık projesi

Erzurum'un Hınıs ilçesinde organik bal ve arıcılık projesi eğitim toplantısı yapıldı.

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardımları 2004 yılı programı kapsamında onaylanan ve Tarım Bakanlığı Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek "Organik Tarımın Geliştirilmesi ve Mevzuatın A.B. Mevzuatı İle Uyumlu Hale Getirilmesi Projesi" kapsamında Erzurum'da uygulanan Organik Arıcılık ve Bal Üretimi ile ilgili pilot projenin uygulamalı eğitim toplantısı Hınıs ilçesinde yapıldı.

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr.Faik Kantar'ın başkanlık ettiği eğitim toplantısına, projeden sorumlu uzman Roger Cozens, Tarım Bakanlığı Alternatif Tarımsal Üretim Teknikleri Daire Başkanlığı'ndan Ziraat Mühendisi Fatma Mamak, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Ahmet Dodoloğlu, Erzurum Arıcılar Birliği 2. Başkanı Taner Bayır ve Tarım İl Müdürlüğü Organik Tarım Birimi elemanlarından Ziraat Mühendisi Cevdet Sunay katıldı.

Eğitime katılan 42 arıcıya ana arı üretimi, organik bal, arı sütü, polen ve propolis'in ekonomik değeri, insan sağlığına faydaları, kullanımı ve üretimi hakkında uygulamalı eğitimler verildi.
iha
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2007 Çarşamba 12:30:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özkan özden IP: 85.110.115.xxx Tarih : 17.09.2007 23:48:25

ama bence gerceğin ötesinde bir haber