27
Mayıs
2024
Pazertesi
HORASAN - ERZURUM
Belediye Sayfaları

Horasan'da termal su bulundu

Erzurum'un Pasinler ve Horasan ilçelerinde yapılan sondaj çalışmaları sonucunda yeni termal su kaynağı bulundu. Vali Sami Bulut su kaynaklarının bulunduğu bölgede incelemelerde bulundu.


Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü tarafından il merkezine 16 kilometre uzaklıkta bulunan Hamam Deresi mevkiindeki bir arazide ve Horasan ilçesine bağlı Hızırilyas köyünde yapılan sondaj çalışmaları tamamlandı. Pasinler ve Horasan'da, 3 ay önce başlatılan sondaj çalışmalarıyla yeni termal su kaynakları ortaya çıkarıldı.


Erzurum Valisi Sami Bulut, Pasinler'de 750 metre derinliğinden çıkarılan ve 50 derece sıcaklığa sahip su kaynağını basına tanıttı. Vali Bulut, yaptığı açıklamada, debisi saniyede 50 litre olan suyla 4 bin yataklı bir termal tesis kurulabileceğini bildirdi.
Horasan'ın Hızırilyas köyünde, 64 metreden çıkarılan ve debisi saniyede 11 litre olan 57 derece sıcaklıktaki suyla 900 yatak kapasiteli bir tesis kurulabileceğini belirten Vali Sami Bulut, şunları kaydetti:


"MTA'nın yaptığı ve Sağlık Bakanımızın da desteklediği çalışmalar sonuç verdi. Bu şekilde elde edilen suyla bölgemiz termal turizmi açısından önemli bir mekan olacak. Bunu kış turizmiyle, kültür turizmiyle birleştirdiğimizde Erzurum'a çok önemli katkı sağlayacağını ümit ediyoruz. İş adamları burayı gördüğünde ümit ediyorum ki Erzurum'un çehresi değişecektir."

İha
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2009 Çarşamba 22:34:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?