22
Mayıs
2024
Çarşamba
HORASAN - ERZURUM
Belediye Sayfaları

TAKBİS hazırlığı

Erzurum’un Horasan ilçesi Tapu Müdürlüğü’nde ilçedeki vatandaşlara daha iyi bir hizmet sunabilmek amacıyla E-Devlet Projesi’nin önemli bir aşamasını oluşturan TAKBİS projesi uygulamasına geçilmesi için çalışma başlatıldı.


E- Devlet Projesi’nin önemli bir aşamasını oluşturan TAKBİS projesine Horasan Tapu Sicil Müdürlüğü’nün de dahil edilmesin için çalışmaların 2007 yılı sonu itibariyle tamamlanması hedefleniyor. Alt yapı çalışmaları için Erzurum Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü’nce Horasan Tapu Sicil Müdürlüğü’nde oluşturulan bir ekip tarafından veri kontrol ve girişlerine devam ediliyor.


Bu sistemle tapu sicili hizmetlerinde standart bir yapıya kavuşulması, taleplerin daha hızlı karşılanması, temelde mal varlığı araştırmasıyla ilgili Adli hizmetler, Vergi ve İcra Müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Kurumlarının talepleri daha hızlı ve güvenli bir şekilde karşılanacak. Ayrıca projenin ulusal sisteme dahil edilmesinden sonra gayrimenkullere ilişkin bilgiye erişimde en büyük engel olan yersel farklılıklar ortadan kalkmış olacak. Ayrıca kamu yönetimi açısından değerlendirildiğinde kamu hizmetlerinde bilişim sistemlerini kullanma düzeyini gelişmiş ülkelerdeki düzeye çıkarılmasında büyük bir katkı sağlanacak.

İha
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2007 Cuma 13:58:56
Güncelleme :28 Şubat 2008 Perşembe 17:51:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?