19
Mayıs
2024
Pazar
HORASAN - ERZURUM
Belediye Sayfaları

Yaban domuzuna karşı mücadele

Erzurum merkez ve ilçelerinde tarımsal alanlarda, yabani domuzların verdiği zararların önlenmesi amacıyla İl Tarım Müdürlüğü’nce bir çalışma başlatıldı.


İl Tarım Müdürlüğü’nden konu ile ilgili olarak bir açıklama yapıldı.Açıklamada,yabani domuzların tarla ve yem bitkileri, şeker pancarı, patates, ayçiçeği, mısır, çayır ve meralarda tarımsal ürünlere önemli miktarda zarar verdiği belirtilerek, 2007 yılı içerisinde zararın görüldüğü ilçelerde mücadele yapılmasının programa alındığı belirtildi.


2008 yılı bitki koruma programı gereğince, yabani domuzla mücadele kapsamında, İl Özel İdaresi destekli “Erzurum İli Yabani Domuzla Mücadelesi Projesi” hazırlandığı bildirilen açıklamada, şu bilgiler verildi: “İlgili projenin uygulanmasındaki amaç, yabani domuzların populasyonunun azaltılarak, kültür bitkilerine verilen zararın asgariye indirilmesini sağlamaktır.


Söz konusu proje, yabani domuzların kültür bitkilerine zarar verdiği, merkez ilçe, Aşkale, Çat, Horasan, Köprüköy, İspir, Oltu, Olur, Şenkaya, Tortum ve Uzundere ilçelerinde uygulanacaktır.Sürek avı dışında kendi bağ ve tarlasında ruhsatlı tüfeği ile yabani domuz vuran çiftçilere il ve ilçe Tarım Müdürlüklerine müracaat etmeleri halinde domuz kuyruğu başına 5 adet mermi verilecektir.”denildi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 17:49:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kader BASTEM IP: 78.172.111.xxx Tarih : 6.08.2008 08:56:07

hiç kuyruk başına 5 mermi verilir mi?5 mermi çok az en az 15 olsun hatta vurana altın falan verin. BEN HAYATIMDA BU KADAR SAÇMALIK GÖRMEDİM.