22
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM
Belediye Sayfaları

Kaplıcalara turistik otel

Erzurum Ilıca Belediye Başkanı İsmail Efe, beldede kaplıca turizmini geliştirmek için yoğun çaba harcadıklarını söyledi.

Geçtiğimiz yıllarda ihalesi yapılan ve inşaatı bitirilen turistik otel için ilk etapta ihale yaparak, özel müteşebbise kiralamayı planladıklarını anlatan Başkan Efe, daha sonra özelleştirmeden vazgeçtiklerini, oteli belediye olarak işletmeyi planladıklarını kaydetti.

Turistik otelin 45 oda ve 80 yatak kapasiteli olduğunu dile getiren Başkan Efe, otelin yapımı için yaklaşık 1 trilyon lira harcama yapıldığını, tefrişat için de 200 milyar lira harcama yapılmasının planlandığını dile getirdi.

Belediye bünyesinde 3 havuz ve 15 kabinde verilen termal hizmeti geliştirmek için yoğun uğraş verdiklerini belirten Başkan Efe, "Beldemizde çok ciddi bir termal kaynak var. Ancak bu kaynağı yeteri kadar değerlendiremediğimiz bir gerçek.

Başta turistik otel olmak üzere burada yapacağımız yeni yatırımlar ve projelerle kaplıca turizmini geliştirmeyi hedefliyoruz. Kaplıcaların yer aldığı bölgede gerekli çevre düzenlemeleri çalışmalarını başlatmış bulunuyoruz. En geç bir ay içerisinde kaplıca bölgesini kampüsleştirerek modern bir görünüme kavuşturacağız" dedi.

Kaplıcaların tanıtımı için de çeşitli çalışmalar yapmayı planladıklarını kaydeden Başkan Efe, birçok hastalığa iyi geldiği tespit edilen kaplıcaların tüm dünyaya tanıtımı için seferber olacaklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2005 Salı 15:36:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?