19
Mayıs
2024
Pazar
KARAYAZI - ERZURUM
Belediye Sayfaları

Sigara taşıyan minibüs soyuldu

Erzurum’un Karayazı ve Karaçoban İlçeleri arasında, bir sigara firmasına ait minibüsün yolunu kesen silahlı 5 kişi, 35 milyar lira değerindeki yabancı sigara ile 3 milyar lira parayı alarak kayıplara karıştı. Saldırganlar, üzerindeki parayı vermek istemeyen şoförü de ayağından yaraladılar.

Edinilen bilgiye göre, Philip Morris sigara firmasında şoför olarak çalışan Engin Atar (27), 25 AC 958 plakalı minibüsüyle Karaçoban İlçesi’nden Göksu Beldesi’ne giderken, silahlı 5 kişi tarafından durdurularak soyuldu. Yolu kesen silahlı kişiler, şoför Atar’ı "Para vermezsen öldürürüz" diye tehdit ettiler. Direnmeye çalışan Atar’ı sağ ayağından vuran ve kimlikleri henüz belirlenemeyen şahıslar, minibüste bulunan sigaralar ile 3 milyar lira parayı alarak kayıplara karıştılar. Jandarmadan yardım isteyen Engin Atar, Erzurum’a getirilerek Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi’nde tedavi edildi. Atar, tedavisinin ardından taburcu edildi.

Sağ ayağında iki kurşun yarası bulunan evli ve 2 çocuk babası Engin Atar, "Karayazı İlçesi’nden, Göksu Beldesi üzerinden Karaçoban’a gitmek üzere yola çıktım. Yol üzerinde duran bir kişi silahla ateş ederek durmamı istedi. Ben de çaresiz durdum. Sonra beni araçtan indirerek biraz ileride duran kendi araçlarına götürdüler. Bu sırada benim aracımda bulunan 35 milyar lira tutarındaki sigarayı kendi araçlarına naklettiler. Üzerimde bulunan parayı istediler. Ancak ben vermek istemeyince silahla bacağımdan vurdular. Çaresiz parayı da vermek zorunda kaldım. Yaşadığıma inanamıyorum. Bu, gerçekten büyük bir mucize. Sigara ve para için az daha canımdan olacaktım. İki defa ateş ettiler. Şans eseri ikisi de sağ ayağıma isabet etti" diye konuştu. Evinde yaşadığı şoktan kurtulmaya çalışan genç şoför, çocuklarıyla birlikte oynayarak yaşadığı olayı unutmaya çalışıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2004 Salı 12:38:23
Güncelleme :5 Aralık 2005 Pazartesi 16:07:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yavuz özkan IP: 81.215.93.xxx Tarih : 3.09.2006 23:10:54
eğer hırsızlıklar olmazsa bu ulke böyle olmazdı yazık karayazı hırsızlıkla gündeme geliyor keşke daha güğzel bir haberle gündeme gelse incesulu