24
Mayıs
2024
Cuma
KARAYAZI - ERZURUM
Belediye Sayfaları

Terör örgütü davasına devam edildi

Karayazı'da 11 Eylül 2004 tarihinde polis otosunun taranması olayıyla ilgili olarak Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılanan 7 sanıktan 5’i tahliye edildi.

Terör örgütü PKK üyesi olmak ve örgüte yardım yataklık yapmak iddiasıyla tutuklanan Karayazı DEHAP İlçe Teşkilatı yöneticilerinden Hüsnü Gül, Memduh Kaçka, Ayhan Kırtış, Musa Kazım Ak, Servet Kanar, Yasin Buğdaycı, Yaşar Ak, bugün 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk duruşmada hakim karşısına çıktı.

Mahkemede hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Hüsnü Gül, "Ben, DEHAP Teşkilatı’nda yönetici olmam sebebiyle PKK örgütü üyesi olmak iddiasıyla suçlanıyorum. Oysa benim maddi durumum iyi değil. Bu yüzden de oğlumu okutamayarak, lise 2. sınıftan aldım ve İstanbul’a gurbete gönderdim. Benim oğluma hayrım olmadı, örgüte nasıl hayrım olacak ki?" dedi. Hakkındaki iddiaların iftira olduğunu öne süren Gül, "Yakalandığımda emniyete verdiğim ifadeyi kabul etmiyorum. O ifade zorla alınmıştır" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Hüsnü Gül ile Memduh Kaçka’nın tutukluluk hallerinin devamına, 3 ay tutukluluk süresi göz önüne alınan Ayhan Kırtış, Musa Kazım Ak, Servet Kanar, Yasin Buğdaycı ve Yaşar Ak’ın tahliyesine karar verdi. Duruşma, ileri bir tarihe ertelendi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2005 Salı 13:05:56
Güncelleme :5 Aralık 2005 Pazartesi 16:03:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
abdullah şekerci IP: 194.27.103.xxx Tarih : 10.04.2007 13:00:41
hüsnü gül`ünde ifade etiği gibi çocuğunu okutamayan ve madi sıkıntısı olan birisi nasıl oluyorda PKKya yardım edebilir ordaki adamları devlet bize sayıylamı verdi kardeş böyle saçmalık olmaz gereken neyse o yapılsın bırakın kendinizi kandırmayı siz onlarla uğraşacağınıza eğitime köy yolarını açmaya bakınız.