22
Mayıs
2024
Çarşamba
OLUR - ERZURUM
Belediye Sayfaları

Akdağ'da festival sona erdi

Erzurum'un Olur ilçesindeki Akdağ şenlikleri ilgi gördü.
Bin 500 rakımlı Akdağ'da yapılan şenliklerde karakucak güreşlerine 150 sporcu katıldı. 12 kategoride sporcular birbirlerini yenmek için mücadele etti. Güreşler sonunda sporculara yaklaşık 7 bin ytl ödül dağıtıldı. 17 yıldır aralıksız aynı tarihte yapılan festivale çok sayıda vatandaş ve davetli katıldı.
Festivalin ilgi çekici bölümü ağalık açık artırmasında yaşandı. MHP milletvekili adayları Ertürk Çimen, Kenan Şimşek ve Rahmi Özkurt, Narman'ın MHP'li Belediye Başkanı Ahmet Yücel İşleyen, Olur Belediye Başkanı Rüstem Polat ve CHP birinci sıra Milletvekili adayı Erbaşar Özsoy, açık artırmada kıyasıya rekabet etti. Açık artırma sonunda Ertürk Çimen 7 bin 400 ytl verirken, Erbaşar Özsoy ise 8 bin ytl ile ağa oldu Ağa seçildikten sonra kendisini omuzlara alan sporculara ise Özsoy, 2 bin ytl verdi.


Festivale katılan Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, “Bu tür festivaller insanlarımızı birbirine kaynaştırıyor ve pekiştiriyor ve dostluk bağlarını daha sıkı bir şekilde oluşturuyor . Bu tür etkinliklerin her zaman yapılmasında fayda görüyorum, Erzurum valisi olarak destekliyorum” diye konuştu.


Festivale Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, Olur Kaymakamı Eren Arslan, Olur Belediye Başkanı Rüstem Polat, Erzurum Kazım Karabekir Belediye Başkanı Dursun Şahin, CHP Milletvekili adayı Erbaşar Özsoy, MHP Milletvekili adayı Ertürk Çimen, çeşitli siyasi parti mensupları ve davetliler katıldı.


Festivalin sonunda Olur Belediye Başkanı Rüstem Polat, Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, CHP Milletvekili adayı Erbaşar Özsoy ile emeği geçenlere plaket verdi.


Özsoy, yaptığı konuşmada “Geleneksel ata sporumuz güreşe CHP iktidarında her türlü desteği vereceğiz. 23 Temmuz'da doğacak olan güreş, bu tür festival ve organizasyonlara farklı bir renk katacaktır. Bu bölgede her türlü alt yapısı hazırlanacak, hem ata sporumuzun gelişmesine katkıda bulunacak, hem de bu tür organizasyonların altyapısı tamamlanacaktır”dedi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2007 Pazartesi 02:43:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet mustafa çalışkan IP: 88.231.52.xxx Tarih : 17.11.2007 13:08:19

biz ankaradan geçen yılki şenliklere geldik gerçektende çok güzel oldu. devamını heryıl dileriz biz gelemesekte gelen ve katılan akadaşlarımıza mutluluklar dileriz