20
Mayıs
2024
Pazertesi
OLUR - ERZURUM
Belediye Sayfaları

Çiftçilere holştayn ırkı inek

Tarım Kredi Kooperatifleri, Erzurum'un Oltu, Olur ve Şenkaya ilçelerindeki çiftçilere bin 200 süt sığırı dağıtacak. Proje kapsamında Ziraat Bankası, Tarım Kredi Kooperatifleri'ne 6 milyon YTL kaynak aktardı.

Bölge hayvancılığını ayağa kaldırmak için Tarım Kredi Kooperatifleri harekete geçti. Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği, Türkiye'de ilk kez Erzurum'u pilot il olarak seçtiği süt sığırcılığı projesine start verdi.

Damızlık süt sığırcılığı projesi kapsamında kooperatif üyelerine holştayn ırkı inek dağıtılacak. 6 milyon YTL'lik yatırımın bölgede süt ve et sığırcılığını geliştirmeyi hedef aldığı belirtildi. Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Müdürü Abdullah Damcı, Oltu, Narman ve Şenkaya'nın Akşar Mahallesi'ndeki çiftçilere bin 200 büyükbaş süt sığırı dağıtımı yapılacağını söyledi.

Kooperatif olarak Erzurum'u pilot il olarak seçtiklerini dile getiren Damcı, projenin başarıyla sonuçlanması halinde diğer bölgelerde de söz konusu projenin hayata geçirileceğini anlattı. Süt sığırcılığı projesinin sürdürülebilir olması için çok sağlam adımlarla ilerlediklerini dile getiren Damcı, "Türkiye'de ilk defa Oltu, Olur ve Akşar'da süt sığırcılığı projesini başlatıyoruz. Ziraat Bankası'ndan 6 milyon YTL kredi aldık. Projeden yararlanacak olan ortaklarımız uygun hayvan barınakları ve teminatlar göstermek zorunda. 3 yıl donatma kredisi vereceğimiz ortaklarımız için holştayn ırkı inek projesi bulunmaz bir nimet." dedi.

Abdullah Damcı, Oltu'da Palandöken isimli bir süt işleme tesisinin bulunduğunu, ancak bu şirketin yeteri kadar süt bulamadığı için tam randımanlı çalışamadığını da ifade etti. Süt sığırlarının dağıtımıyla birlikte çiftçilerin sütlerini bu şirkete satacağını sözlerine ekleyen Damcı, "Süt sığırı dağıtacağımız çiftçilerden Palandöken Süt Fabrikası sütleri satın alacak. Fabrika ayrıca bu çiftçilere süt soğutma tankları kuracak. Bu da sütlerin kaliteli ve daha hijyenik olmasını sağlayacak. Satılan sütler sayesinde de çiftçimizin geliri ve ekonomik seviyesi daha da artacak." diye konuştu.

zaman
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 13:56:41
Güncelleme :5 Aralık 2008 Cuma 00:04:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?