23
Mayıs
2024
Perşembe
OLUR - ERZURUM
Belediye Sayfaları

Mehmetçik'ten köye yardım

Erzurum’un Olur İlçesi Kaymakamlığı, 25. Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcılığı ve Oltu Garnizon Komutanlığı’nın işbirliğiyle, ’Toplumsal Gelişime Destek Faaliyetleri’ kapsamında Beğendik Köyü’ne bir dizi yardım çalışmasında bulunuldu.

Piyade Tabur Komutanı Topçu Kurmay Yarbay Cumhur Koskos nezaretinde Olur İlçe Milli Eğitim Müdürü Asım Bulut’un da yer aldığı ekibin ziyaret ettiği köyde, Beğendik Köyü İlköğretim Okulu’nun bakım ve onarımı yapıldı. Köy halkı, sağlık taramasından geçirildi.

Köylülerle sohbet edip sıkıntılarını dinleyen Kurmay Yarbay Cumhur Koskos, ordu-devlet-millet dayanışmasının güzel örneklerinden birini daha yaşadıklarını dile getirdi. Kurmay Yarbay Koskos, "Bu çalışmalarımız, mülki idarelerle koordineli olarak yıllık planlanır. Köy Destek Uygulamaları, uygulama öncesi hazırlık, uygulama ve uygulama sonrası safhalarını içerir. Her safhada, ordu-millet-devlet dayanışması hedeflenmiştir. Çalışmada, devletin vatandaşının yanında olduğu ancak her şeyin de devletten beklenmemesi gerektiği, devletin ve vatandaşın birbirine karşı sorumlulukları anlatılır. Böylelikle devlet elinin ve otoritenin en ücra yerlere kadar uzandığı ve devletin gücü ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin şefkati gösterilir. Bir kaynaşma yaşanır" şeklinde konuştu.

Kurmay Yarbay Cumhur Koskos ve beraberindeki heyet, Beğendik Köyü Muhtarı Rahmi Aydın ve öğretmen Selahattin Akın’dan köy hakkında bilgiler alarak, halkla bir süre sohbet edip halkın dertlerini, sıkıntılarını dinledi. Köyde daha sonra, ihtiyacı olanları için giyecek dağıtıldı. Uygulama boyunca köy ilköğretim okulunun onarımı yapıldı; vatandaşlar ve çocuklar, diş doktoru Asteğmen Barış Tıpyardım ve Olur Sağlık Ocağı doktoru Şükrü Çaylak tarafından sağlık taramasından geçirildi. İlköğretim Okulu öğrencileri için de berber Mehmetçikler tarafından saç tıraşı yapıldı. Olur İlçe Milli Eğitim Müdürü Asım Bulut da öğrencilere kırtasiye yardımında bulunarak, bu tür yardımların devam edeceğini ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2005 Cuma 00:08:41
Güncelleme :29 Aralık 2005 Perşembe 13:44:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?