29
Mayıs
2024
Çarşamba
OLUR - ERZURUM
Belediye Sayfaları

Olur'un kültürü için sanat merkezi

Erzurum'un Olur ilçesinde sanat merkezi ve satış reyonu açıldı.

15 Mart 2007


İlçe Kaymakamı Eren Arslan açılışta yaptığı konuşmada ''Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı projeleri çerçevesinde eğitim projesi ışığı altında ilçemiz Ormanağzı köyünde geleneksel olarak üretilen Karnavas bezini , üretim sanatının kaybolup gitmemesi yönünde ve fonksiyon kazandırmak aynı zamanda gençlerimize öğretmek maksadıyla Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan proje SYDV Genel Müdürlüğü tarafından kabul edilerek 27 bin ytl bütçe ile uygulamaya konulmuştur.

İlçemizin Ormanağzı köyünde başlanan kursumuzda kursiyerlerimizin ürettikleri ürünler, burada sergilenecektir. Ümit ediyorum ki, Karnavas bezi ilçemizin diğer köylerinde ve ilçe merkezinde de üretimi sağlanarak ilçemize katkı sağlayacaktır. Ülkemizde bayanlara ister köylü olsun, isterse kentli olsun yeter ki, fırsat verelim, yapamayacakları ve başaramayacakları hiçbir şeyin olmadığına inanıyorum. Burada sergilenen Karnavas bezlerini kursiyerlerimiz 4 ay gibi kısa bir sürede öğrenerek pazara sunmuşturlar.'' dedi.


Belediye Başkanı Rüstem Polat da ''Ormanağzı'ndaki kursiyerlerimiz ve Halk Eğitim Merkezimizdeki çalışmalara için ilgililere ve ilçemizde bir ilki başlattığı için kaymakamımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Sanat Merkezi'nin açılışına ilçe kaymakamı Eren Arslan, Belediye başkanı Rüstem, Polat daire amirleri, il encümenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 13:38:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
vural sakuretli IP: 78.189.19.xxx Tarih : 1.05.2008 14:08:28

halk eğitim müdür yardımcısı ömer bozkurt eniştem olur kendisini ve iş arkadaşlarını başarılarından dolayı tebrik ediyorum.