18
Mayıs
2024
Cumartesi
OLUR - ERZURUM
Belediye Sayfaları

Yaralı ayı kurtarılamadı

Olur'a bağlı Taşlıköy’de, kamyonun çarptığı ayı telef oldu. 

Taşlıköy’de oturan Cengiz Tokgöz (46), dün gece saat 23.00 sıralarında korna sesleri duyduklarını belirterek, "Sabah 07.00 sıralarında bahçeyi sulamak için bahçeye indim. Arkadan bahçeye suyu bağladım, geri gelirken otların içinde çıtırtı sesleri duydum. Sesin geldiği yöne yöneldim ve bir anda büyük bir gürültüyle ayının ön ayaklarını havaya kaldırarak bağırması üzerine korktum. Hemen 25 metre uzaklıktaki evime koşarak çocuklara bahçeye çıkmamalarını ve bahçede ayı olduğunu söyledim" dedi.

Taşlıköy Jandarma Karakolu’nu arayarak onlara ayıyı vurmak istediğini söyleyen Cengiz Tokgöz, "Karakoldan bana ayının koruma altında olduğunu, vurmanın yasak olduğunu söylediler ve olayı Oltu Milli Parklar ve Yaban Hayatını Koruma Şefliği’ne bildirdik" şeklinde konuştu.

Sabah saatlerinde Oltu Milli Parklar Şefliği’nden görevliler, Olur İlçe Tarım Müdürlüğü’nden veteriner hekim alarak köye ulaştı. Taşlıköy’e ekipler varmadan 10 dakika önce, ayının öldüğünü belirtildi.

Olaydan haberdar olan Olur Kaymakamı Şaban Akça da, "Taşlıköy’e gelerek ayının bir an önce tedavisini yaptırıp doğaya salmak istedik. Fakat ayı ölmüş" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2005 Cuma 03:37:53
Güncelleme :29 Aralık 2005 Perşembe 13:43:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serkan demirel IP: 88.224.244.xxx Tarih : 5.03.2008 12:34:56

o ayı benim enişteminn bahçesine gir miş taşlı köyde u ayılar dan çok var insan lara zarar veriyolar bun lara bi çare bulmalrı gereki yor yok sa danhe böyle çok ayılar ölecek ve kurtulamayacak lar