18
Mayıs
2024
Cumartesi
PASİNLER - ERZURUM

'Hakkınızı aramayı bilin'

Erzurum’un Pasinler İlçesi’nde diş ünitesinin açılışını yapan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bir vatandaşın hastanelerde hala bıçak parası alındığı yönündeki şikayeti üzerine, "Herkesin başına bir polis dikemeyiz. Hala para ödeyenler varsa yanlış yapıyor, biraz hakkınızı aramasını bilmelisiniz" dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, dün akşam Pasinler Doktor Edip Somunoğlu Devlet Hastanesi bünyesindeki diş ünitesini törenle hizmete açtı. Bakan Akdağ, açılışın ardından Kaymakam Turgut Subaşı ve Belediye Başkanı Selami Teymur’u ziyaret ederek, ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı.

Belediyede vatandaşlarla da sohbet eden Bakan Akdağ, Musa Kağızmanlı isimli vatandaşın hastanelerde hala ameliyat için para alındığını ileri sürmesi üzerine Bakan Akdağ, Kağızmanlı’ya en son ne zaman para verdiğini sordu. Musa Kağızmanlı’nın "Bir ay önce" şeklindeki cevabı üzerine Bakan Akdağ şunları söyledi: "Niye verdin? O senin kusurun. Açık söyleyeyim, vali ve kaymakamımızın bu konudaki hassasiyetini biliyorsunuz. Bu tip durumlarda gideceğiniz yer belli. Böyle bir uygulama ne Erzurum’da, ne de Türkiye’nin başka bir yerinde yok. Biz artık hekimlerimize çok güzel para veriyoruz. Kazançları arttı. Daha da artsın istiyoruz, helal olsun ancak böyle bir şeye de müsaade etmiyoruz. Nadiren de olsa bu tip paraları verenler varsa yanlış iş yapıyor. Biz herkesin başına bir polis dikemeyiz. Biraz da hakkınızı aramasını bilmelisiniz."

Bu arada, belediyenin tahsis ettiği ek binada açılan Doktor Edip Somunoğlu Devlet Hastanesi diş ünitesinin 260 milyar liraya mal olduğu belirtildi. Diş ünitesinin Hınıs, Horasan, Köprüköy, Karayazı, Tekman ve Karaçoban ilçelerine hizmet vereceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2005 Pazar 12:59:20
Güncelleme :2 Mayıs 2005 Pazartesi 15:06:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?