22
Mayıs
2024
Çarşamba
PASİNLER - ERZURUM

Köylülerden ilginç protesto

Pasinler'e bağlı Çöğender Köyü sakinleri, talip oldukları atıl durumdaki Pasinler Sigara Fabrikası’nın EGES A.Ş.’ye verilmesini protesto etti.

Talip oldukları atıl durumdaki Pasinler Sigara Fabrikası binası ve mera alanının EGES A.Ş.’ye verilmesini önceki gün gazete ilanıyla kınayan köylüler, bugün de ellerindeki Türk bayraklarıyla protesto gösterisi yaptı.

Mera alanına beraberlerinde getirdikleri büyükbaş hayvanların arasında gösteriye başlayan vatandaşlar, aralarında Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, Erzurum milletvekilleri, Erzurum Valisi Celalettin Güvenç ve Pasinler Belediye Başkanı Selamı Teymur’un da bulunduğu yetkilileri protesto etti. Vatandaşlar, "Kahrolsun rantiyeciler", "Hırsızlar haksız", "Bu tepe bizimdir, bizim kalacak", "İş, aş istiyoruz" şeklinde sloganlar attı.

Daha sonra traktörlerine binerek klakson sesleriyle protestoya devam eden Çöğender köylüleri, "Bu alan Çöğender köylülerinindir. Elimizden alırlarsa göç başlar. Kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Jandarma ekiplerinin nezaretinde yapılan eylem, olaysız şekilde sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2005 Çarşamba 16:50:06
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 12:35:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?